fbpx

Tonhalkrémes toast baráti összejövetelekre

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Számomra ez az étel egyrészt nosztalgikus, másrészt pedig olyasmi, amit könnyű és gyors elkészíteni, mégis mindig nagy sikert arat. Talán pont az egyszerűsége miatt. Ajánlom baráti összejövetelre, de egyszerű hétköznapi vacsinak is!

Ehhez a recepthez hozzátartozik egy régi történet is,  emiatt vált számomra oly kedvessé ez az étel. Általános iskola 7. vagy 8. osztályába jártunk, mikor egy délután úgy döntöttünk páran, hogy átmegyünk Zsófi barátnőnkhöz filmezni. Zsófi vagány csaj volt, rávett minket, hogy horrorfilmeket nézzünk, így történt, hogy napokig  félve léptem a fürdőkádba a Kör miatt, és, hogy az agyamba égett az eredeti, ázsiai Szem című borzalom néhány jelenete, amit valószínűleg soha nem felejtek el. Viszont így jutott el hozzám ez a tonhalkrém recept is, hiszen a filmezéshez Zsófi ezt készítette nekünk, és imádtuk! Az ő tiszteletére osztom ma meg veletek ezt az egyébként nagyon egyszerű, ám számomra annál különlegesebb receptet.

Hozzávalók 4-5 főre

1 zacskó toast kenyér, vagy ízlés szerint bármilyen másfajta kenyér is lehet, szeletekre vágva

2 db tonhalkonzerv – 160 grammos

5-6 evőkanál margarin

½ lilahagyma

2 teáskanál citromlé (lehetőség szerint valódi citrom kifacsart leve)

só, bors

Elkészítés:

A kenyérszeleteket pirítsuk meg, majd helyezzük egymás mellé. Eközben a tonhalkonzervekről öntsük le a levet, amiben eredetileg vannak, majd egy villa segítségével kotorjuk egy tálba őket. Vágjuk fel a lilahagymát apró kis kockákra, és ezt is tegyük a halhoz. Ezután kanalazzuk rá a margarint, de nagyjából két adagonként keverjük át az egészet egy villával, és ha kevésnek vagy soknak ítéljük a mennyiséget, akkor nyugodtan változtassunk rajta! Krémes állagot kell, hogy kapjunk.

A margarin után csorgassuk a masszára a citromlevet, és adjuk hozzá a sót meg a borsot. Keverjük át, és kóstolgassuk, ízre mennyi fűszert igénylünk. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy rákenjük a kész tonhalkrémet a pirítósokra és tálaljuk! Ha szeretnénk kiegészíthetjük paradicsom karikával, rukkolával, avokádóval, akár reggelire tojással, vagy amit kívánunk hozzá! Esetleg ha úgy jobban tetszik, akkor egy másik szelet pirítóst a tetejére helyezve szendvicset is készíthetünk belőle.

Pro tipp: Ha picit szeretnénk elegánsabbá tenni ezt az ételt, akkor készítsünk falatkákat! Vágjuk kicsi négyzetekre a toast kenyereket, kenjük meg a krémmel, majd egy-egy fogpiszkálóra szúrjunk olívabogyót és azzal együtt állítsuk a mini kenyerünkbe.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör