Hozzávalók:
200 g liszt
150 g cukor (az eredeti recept 200-at írt, de a vegán verzióban ez nagyon soknak érződik, ezért javaslom inkább a 150 grammot)
100 g vegán margarin
200 ml növényi tej (én zabot használtam)
1 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja (én valamiért nem szeretem ezt, ezért egy teáskanál citromlevet tettem hozzá)
1 teáskanál vanília aroma
150 g magozott meggy (vegyél egy üveg meggybefőttet)
Elkészítés:
Nagyon egyszerű és gyors a piskóta elkészítése! A meggyet kivéve a felsorolt összetevőket jó alaposan keverjük el egy tálban. Ha homogén a tészta állaga, akkor egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntsük az egészet és egyengessük el benne.
Ezután szűrjük le a meggybefőttet és én személy szerint egyesével helyeztem rá a meggyeket a tésztára, szépen sorban. Lehet ez teljesen őrültség, mert úgyis belesüllyednek sütés közben a tésztába, úgyhogy ha neked nincs ennyi türelmed akkor mérd ki a 150 grammot, és szimplán keverd a tésztához, vagy csak szórd a tetejére, ahogy jól esik!
Mindeközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és ha készen áll a süteményünk, helyezzük a sütőbe! Nagyjából 30 perc alatt szép aranybarnára sül a teteje. Picit hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral és tálalhatjuk is!
Ha érdekel az eredeti, nem vegán recept változat ahhoz kattints ide a Street Kitchen oldalára.