fbpx

5 tipp a szenvedélyes előjátékhoz

Egy hosszú párkapcsolat vagy házasság esetében normálisnak mondható a megváltozott szexuális élet. Ennek oka lehet például gyermek születése vagy a rengeteg munka.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A megváltozott életkörülmények hatására hamar észrevehetik a partnerek, hogy ritkábban bújnak ágyba. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne szeretnék egymást, vagy ne vágynának egymásra, de úgy érezhetik a szexualitás rutinszerűvé válik, sőt, sokszor egyfajta kötelességként élik meg.

A szexnek viszont fontos szerepe van az intimitás fenntartásában, így célszerű foglalkozni azzal, hogy az ellaposodott együttlétet olykor felváltsa az élvezetes szeretkezés. Az előjátéknak ebben lesz nagy szerepe, hiszen olyan dolgokat is lehet előjátéknak nevezni, amikre nem is gondolnál!

Élvezetes előjáték: út a jó szexhez

Az előjáték sokszor nem kap elég figyelmet, miközben sokaknak szüksége lenne egy hosszabb, érzéki ráhangolódásra. Különösen a párkapcsolatok azon pontján, amikor a szenvedély helyét inkább a szeretet és a biztonság veszi át. Ilyenkor az együttlét sokszor előre meghatározott napokon történik, vagy megbeszélés szerint, ami bár a szex rendszerességét elősegíti, ám erősen az intimitás és a romantika rovására megy. A rendszeres szex pedig nem ér sokat valós élvezetek nélkül. 

Ebben a cikkben az előjátékot egy kicsit más oldalról fogom megközelíteni, de mutatok néhány általános tippet is, ami hozzásegíthet titeket ahhoz, hogy mindkettőtök számára fantasztikus élmény legyen az előjáték a párkapcsolati intimitás fenntartásának érdekében.

1. Adjátok meg a módját!

Bármit nevezhetünk előjátéknak, így már önmagában az is segíthet a ráhangolódásban, ha tudatosan készülsz az estére. A partnereddel váltott izgalmas üzenetek, vagy az előhűtött pezsgő is lehet egyfajta előjáték. Többéves párkapcsolat esetében már azt értékelni tudja a másik, ha kifejezetten az ő kedvéért mostad meg a hajad, megborotválkoztál vagy éppen egy nem mindennapi fehérneműt viselsz.

Ezek az apró, alapvetőnek tűnő figyelmességek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy az esti együttlét ne kötelességtudatból történjen, hanem őszinte vágy vezérelje. Ugyanis ezzel nem csupán a párodnak kedveskedsz, hanem saját magad is felkészíted az együttlétre, és a készülődés, szépítkezés során a várakozás öröme előhozhatja benned a partnered utáni vágyat.

2. Keresd a párod szeretetnyelvét!

Az 5 szeretetnyelv közé tartoznak az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés. Természetesen egy ember több szeretetnyelvet is beszélhet, de általában 1-2 jobban dominál a többinél. Ha úgy érzed kissé eltávolodtatok a pároddal, próbálj közeledni felé a szeretetnyelvének megfelelően. 

Lásd el bókokkal, készíts üzenő cetlit a reggelije mellé, írj neki váratlan, de kedves üzeneteket a nap folyamán, ha az elismerő szavak dominálnak nála. A minőségi időt értékeli a párod leginkább? Szervezzetek egy hétvégi programot kettesben, ami közben sokat beszélgethettek, de akár egy párkapcsolati kérdésekre épülő felnőtt társasjáték is jó időtöltésnek számíthat, ami nagy eséllyel szexhez vezet, így kiváló előjáték típus.

Ha a kedvesed az ajándékozás nyelvét beszéli, akkor lepd meg egy kis aprósággal, amikor hazaér a munkából. Nem feltétlenül kell tárgyi ajándékra gondolni, egy szépen megterített vacsora asztal is kellemes meglepetés lehet. Ahogyan önmagadat is ajándékozhatod egy nem mindennapi fehérnemű szettben! 

A szívességek beszélői bármilyen gesztusnak örülnek, ami megkönnyíti a mindennapjaikat. Legtöbbször a párod kezdeményezi az összebújást? Vedd át a szerepét! Gyakran ő altatja a gyerekeket, vagy van olyan esti teendője, ami miatt elfárad és nem marad sok kedve az együttlétekre? Néha csináld meg helyette, biztosan értékelni fogja!

A párod a testi érintések útján fejezi ki szeretetét? Ebben az esetben az előjáték hosszas ölelkezéssel telhet, de akár bepattanhattok együtt a zuhany alá is, hogy már ott megkezdődjön a ráhangolódás.

3. Ne siessétek el!

A testi érintéssel dúsított előjáték ugyanúgy szexnek számít, és pont ugyanannyira lehet élvezetes, mint maga a behatolás. Sajnos sokan időhúzásnak fogják fel, amin jobb minél gyorsabban túlesni, hogy elkezdhessék a „tényleges szexet”, pedig az előjáték változatosabbá és nem utolsó sorban hosszabbá is teheti az együttlétet, a közös gyönyört.

Mivel a nők többsége hüvelyi kényeztetés során ritkán jut el a csúcsra, az előjátékba különösen tanácsos bevonni a csikló kényeztetését is. De ez a gyönyör sem érkezik egyik pillanatról a másikra! Időt kell adni neki! A szex nem verseny – érdemes inkább egy hosszan kiélvezett desszert elfogyasztásához hasonlítani. Így az intim hangulat is tökéletesen át tud járni mindkettőtöket.

4. Ne legyenek elvárások!

Az előjátéknak nem szabad, hogy célja legyen. A legtöbben azt gondolják, az előjáték után mindenképpen szükség van behatolásra, pedig ez egyáltalán nincs így! A petting önmagában is megállja a helyét, ha testi kényeztetésről van szó, sőt néha sokkal élvezetesebb tud lenni a hagyományos behatolásnál.

Tehát, ha előjátékra kerül a sor, haladjatok az igényeitek szerint. Például, ha jó esik az orális szex, akkor nem muszáj megszakítanotok csak amiatt, hogy rátérjetek a behatolásra. Egy szenvedélyes előjáték sokkal többre való, mint a kötelesség vezérelte szex, sőt az orgazmus sem csak behatolás útján érhető el!

5. Változtassatok, próbáljatok ki újdonságokat!

Egy idő után a megszokott unalmassá válhat, így ne csak a „tényleges” együttlét során, hanem már az előjáték alatt is nyugodtan alkalmazzatok valami újdonságot! Mi számít újdonságnak?

Például egy izgalmas erotikus társasjáték szuper megoldás, ha az egész este a tiétek, és játékos feladatokkal szeretnétek felizgatni egymás fantáziáját. Továbbá bármilyen vibrátor különleges kiegészítője lehet a pettingnek, akárcsak a szerepjátékszex bizonyos kiegészítői. Rajtatok áll, hogy mennyire vagytok nyitottak az efféle újdonságokra!

Azt gondolom az előjáték egy remek módja annak, hogy színesebbé és változatosabbá tegyük a szexuális életünket. Azonban csak akkor lehet szenvedélyes és örömteli, ha megfelelően állunk hozzá. Amíg gátlásokkal éled meg a petting pillanatait, addig nehezen fogod élvezni.

Fontos tehát tisztáznod magadban azt, hogy az előjáték mindkét fél számára örömteljes kell, hogy legyen, és nem több csupán egy játéknál, aminek ti alkotjátok a szabályait! Ne félj élvezni, és kölcsönös élvezetet átadni az előjáték útján!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32