fbpx

Dunai hajótól a gárdonyi kertig – az esküvők ezer arca

Elértem abba a korba, hogy évente 3-4 esküvőn veszek részt, és mára azt tudom mondani, hogy egy kicsit tényleg mindegyik más, még ha a koncepció hasonló is. De hogy milyen az igazi? Elmondom.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha emlékeim nem csalnak, 2018 óta járok esküvőkre. Ez összesen négy év alatt 9 esküvőt jelent, különböző eloszlásban, és még volt így is nagyjából kettő, amire nem tudtam elmenni. Úgy gondolom, ez egészen nagy merítés már, és volt közöttük mindenféle, változatosan. Egy budapesti, a Dunán, hajón zajlott rendezvény, aztán balatoni, majd kettő borbirtokos. De olyan is, amit egy solymári dombon rendeztek meg, végül pedig unokatesóméké, amit a gárdonyi házuk kertjében, a lehető leglazább körülmények között tartottak, ahogyan az hozzájuk a leginkább illik. Különbözőek voltak a helyszínek és az események is, voltak játékok, közösek és csak a párnak, volt ahol a menyasszonyt is elrabolták, és akadt, mikor semmi ilyesmi nem történt, csak mindenki jól érezte magát.

Így kilenc esküvő után bizony sokat gondolkodik az ember, számára melyik világ lenne a legtökéletesebb, ám azt kell, hogy mondjam, mint mindenben én ebben is harcban állok saját magammal. Mindegyikben volt valami, ami tetszett. A szívem mondjuk egyre jobban húz a meghittebb, kisebb esküvő irányába, mégis vannak dolgok amikről nehéz lemondani. Ugyanakkor olyan mértékben elszállt az esküvőipar, hogy a 7 millió elkötésének gondolata rögtön visszaterel a kicsi esküvő iránti vágyódásba. Vendégként pedig azt tudom mondani, az a jó esküvő, amin érzi az ember, hogy olyan természetes minden. 

De hogy milyen az igazi? A legszuperebb?

Az amelyiket a pár leginkább magáénak érez. Mert az ő hangulatuk lengi be az egész esküvőt és végtére is, ez a nap róluk szól. Lehet az a Grasham palotában vagy egy pusztában, teljesen mindegy. Éppen ezért egy ponton túl nem hiszem, hogy alkalmazkodni kell másokhoz, vagy lemondani dolgokról, amikre vágynánk. Ha te most készülsz életed napjának megtervezésére, akkor az lebegjen előtted első sorban, hogy te magad mit szeretnél, miben éreznéd jól magad, hol szeretnéd leginkább kimondani az igent. Mert így 9 esküvő után azt gondolom tényleg ez számít a legtöbbet. Ugyanis a ti személyiségetek fogja a legtöbbet hozzáadni ahhoz a naphoz. Szóval hiába tartod egy palotában a nagy napot, ha az nem hozzád való, akkor a fényűzéstől nem lesz jobb hangulata senkinek. És vica versa. Ha ez számít, én jól éreztem magam a hajón is és a családi ház kertjében is. A szeretteid is jól fogják, ha rajtad azt látják, te boldog vagy.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32