fbpx

Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik egy jó csomagolás

A csomagolás egyre nagyobb hangsúlyt kapott az elmúlt néhány évben, és ez azóta is csak egyre erősödik. Mivel egyre több vásárló választja az internetes vásárlást, a csomagolásnak funkcionálisnak, tartósnak kell lennie, és nagyszerű vásárlói élményt kell teremtenie.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

fizetett tartalmi együttműködés

A bolti termékek esetében a csomagolás lényege, hogy a termékeket meg tudják különböztetni, és a vásárlókat minél inkább vásárlásra csábítsa.

Hiszen a jó csomagolás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy termékünket megvásárolják-e vagy sem.

Azok a vállalkozások, amelyek a nagyszerű egyedi csomagolások létrehozására összpontosítanak, nagyobb valószínűséggel tapasztalhatják meg az ügyfelek hűségének és megtartásának magasabb arányát, ami rendkívül előnyös lehet a vállalkozás számára.

Tehát mi kell egy jó egyedi csomagolás elkészítéséhez?

Megvizsgálunk mindent, amit tudnod kell ahhoz, hogy csomagolásod a legjobb lehessen.

Miért van szükségem jó csomagolásra a termékeimhez? A megfelelő csomagolási funkciókkal ügyfeleket szerezhetsz és meg is tarthatod őket. Tekintsd ezt egyfajta marketingeszköznek.

A jó csomagolás elárulja az ügyfeleknek, hogy mi a terméked, ezenkívül megvédi a környezeti hatásoktól, ha esetleg egy másik városba küldöd a csomagot.  

Végül pedig a jó csomagos biztosítja, hogy a vásárlók épségben kapják meg a termékeket.

A jó csomagolás jellemzői

A jó csomagolásnak számos jellemzője van, amelyeket figyelembe kell vennünk. Egyesek számára kihívást jelenthet az összes csomagolási funkció beépítése, ezért most összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Könnyen kezelhető

A vásárlók nem szeretik a nehéz, macerás csomagolásokat, de a benne lévő termékkel kapcsolatban is bizalmatlanok lehetnek, ha csomagolás túl könnyű. Meg kell találnunk az aranyközéputat.

Ezért fontos figyelembe venni a termék súlyát, a csomagolás súlyát és azt, hogy ez hogyan áll össze.

Ideális esetben az a jó csomagolás, amit az ügyfelek és a kereskedők is könnyen és kényelmesen kezelhetnek.

csomagolás

Védelemmel rendelkezik

Biztonságos csomagolás nélkül a termékednek szinte esélye sincsen. A csomagoláshoz a megfelelő anyagokat és kialakítást kell használni annak érdekében, hogy a termékek biztonságban maradjanak szállítás közben.

Ez azt jelenti, hogy masszív és biztonságos csomagolást kell létrehozni, például hullámkarton dobozok segítségével, amelyek tökéletes védelmet nyújtanak a terméknek, és biztonságosan megérkeznek az ügyfelekhez.

Kényelmes a tárolása

Hol fogják használni/tárolni a termékedet? A külső és a belső csomagolási rétegeknél a tárolási szempontokat is figyelembe kell venned. Például az eladók számára könnyű a tárolás? Egyszerűen raktározható a csomagolás?

A csomagolás megalkotásánál figyelembe kell venni az összes lehetséges felhasználást annak érdekében, hogy a vásárlók kényelme biztosítva legyen.

Élményt nyújt

A vásárlók természetesen vonzódnak az esztétikus, élményt nyújtó termékek felé.

Ebben pedig nagy szerepe van a csomagolásnak.

Nem számít sem a márka, sem a termék, bármikor létrehozhatsz egy élményt nyújtó csomagolást. Csak gondolj bele Te mennyivel jobban érzed magad, amikor egy csomag érkezésénél a megszokott barna doboz helyett valami gazán különlegeset és egyedit foghatsz a kezedben.

Egy gondosan megtervezett csomagolással sok mindent üzenhetünk (luxust, letisztultságot, kényelmet), ezért érdemes alaposan átgondolni.

Környezetbarát

A fenntarthatóság az évek során egyre nagyobb hangsúlyt kap a csomagolásban.

A vásárlók elvárják, hogy környezetbarát anyagokat és fenntartható csomagolást lássanak a megvásárolni kívánt termékekhez, ami döntő szempont az egyedi csomagolásoknál.

Ezeknek az anyagoknak a használata nemcsak a bolygónknak jobb, hanem az ügyélkapcsolat kialakításához is hozzájárul.

Egyedi csomagolásra vágysz? A Wanapack Kft. 1991 óta forgalmaz hullámapapírlemezből készült dobozokat, illetve egyedi dobozgyártással is foglalkoznak. Nemcsak környezetbarát dobozokat, hanem a csomagoláshoz szükséges kiegészítőket is megtalálod náluk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32