fbpx

Mérgező kutyatáp a Margitszigeten

Az interneten több forrás is arról számolt be, hogy valaki vagy valakik valószínűsíthetően mérgezett kutyatápot szórtak szét a Margitszigeten. Azóta a helyi rendőrkapitányság is nyomozásba kezdett az ügyben.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy gazdi beszámolója szerint, a szigeten való séta után, otthon vette észre, hogy a kedvence furcsán viselkedik. A kutyát imbolygó járás, remegés, koordinálatlan mozgás jellemezte. Később az állatorvos állapította meg a mérgezést.

Azóta több beszámoló is érkezett, hogy mások is tapasztaltak hasonlót a kutyájuk esetében, ami szintén megalapozza a mérgező kutyatáp teóriáját.

Hogyan előzhetjük meg az ilyen eseteket?

Nem is kérdés, hogy mindenki szeretné a háziállatát biztonságban tudni. Ám a szabadban végzett tevékenységek, séták alatt nehéz teljesen ellenőrzés alatt tartani az állatot.

Amit ilyenkor tehetünk például, hogy megtanítjuk, ne fogadjon el ételt idegenektől, és ne egyen meg akármit, amit a földön talál. Igyekezzünk sohasem szem elől téveszteni, és azonnal kiszedni, amit a szájába vesz. 

Megéri ebbe időt és energiát fektetni, hiszen akár életet is menthet.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32