fbpx

Elindult az első hazai állatszitter képzés: PetWiseCare

Az elmúlt években látványosan megugrott a hazai kisállat-tartók száma, akiknek gyakran nehézséget okoz, hogy kedvencüket megbízható, hozzáértő emberre bízzák nyaralás vagy egyéb szabadidős program esetén.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

 A PetWiseCare állatszitter közvetítő oldal ugyanis – elsőként hazánkban – állatorvosok által biztosított szakmai képzést nyújt az állatvigyázók számára. Így a kis kedvencek akkor is megbízható, gondos kezekben lehetnek, ha a gazdi elutazik vagy munka, esetleg betegség miatt időszakosan nem tudja ellátni a kedvencét. A Start it @K&H startup inkubációs programban fejlődött vállalkozásra Magyarország egyik közismert angyalbefektetője, Balogh Péter is felfigyelt. 

Jelentősen megugrott a kutyatartók száma Magyarországon. Míg 2018-ban a háztartások több mint harmada (36%), addig a koronavírus időszaka alatt, 2021 nyarán már a családok fele (50,4%) tartott kutyát – derült ki az Állatorvostudományi Egyetem kutatásából. Ezzel a gazdával rendelkező kutyák száma hazánkban meghaladja a 2,8 milliót – a gazdátlan ebekkel együtt pedig a 3 milliót. 

Bár a kutyatartás sok örömmel jár, hatalmas felelősség is. A gazdik közül sokan akár egy évtizedig sem mennek nyaralni amiatt, mert nem tudják megfelelő emberre bízni kedvencüket. Ezt a problémát ismerte fel Dr. Piller Pálma állatorvos, aki megalapította az első olyan hazai állatszitter közvetítő oldalt, amelyik képzést is nyújt az állatvigyázóknak. A PetWiseCare programban ugyanis csak az vehet részt, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzést. 

A 2022-ben indult oldal jelenleg 60 szitterrel működik, nyolc nagyvárosban – Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Gyöngyösön és Siófokon. „A szolgáltatásunkkal az állattartóknak szeretnénk segíteni, hogy hosszabb-rövidebb program esetén képzett és megbízható emberre hagyhassák kedvencüket. Akár még akkor is, ha idősebb vagy valamilyen betegséggel küzdő kisállatról van szó, aki speciálisabb ellátást igényel, legyen szó kutyáról, macskáról vagy akár törpenyúlról.

PetWiseCare

A PetWiseCare programban ugyanis csak az vehet részt, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzés után a vizsgát” – mondta el Dr. Piller Pálma, a PetWiseCare tulajdonosa. A startupba korábban már három angyalbefektető is beszállt, legutóbb pedig a Cápák között műsor befektetője, Balogh Péter – aki maga is két cica gazdája – is felfigyelt a vállalkozásra és 20 milliós befektetéssel és mentorálással támogatja ezt az úttörő vállalkozást. A startup a befektetésekkel az országos jelenlétet és a mobilapplikáció fejlesztését szeretné megvalósítani, ezt követően pedig a külföldi piacra lépésre fog fókuszálni.  

A PetWiseCare a befektetések mellett a Cápák között K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíjának is egyik jelöltje. „Az ötödik évadban is pénzügyi tanácsadóként segítjük a műsorban szereplő vállalkozások felkészülését. A csapat sikeres szerepléséhez emellett az is hozzájárult, hogy korábban részt vettek a Start it @K&H kifejezetten startupoknak szóló inkubátorprogramunkban, ahol mentoráció, közösségi iroda és számos digitális szolgáltatás segítette a fejlődésüket.

Emellett a számukra szerveztünk egy pitch felkészítő eseményt is, ahol a Cápákhoz hasonlóan, keresztkérdésekkel bombáztuk őket, hogy a műsorban még magabiztosabbak lehessenek” – tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője. A különdíj jelöléssel a vállalkozás egy két alkalomból álló pénzügyi tervezés tréninget kap és esélyes a fődíjra, az 1 millió forintos mentorprogramra is, ami a szint- és a nemzetközi piacra lépést is segítheti.  

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32