fbpx

Fontos lépések, mielőtt kutyatulajdonos leszel

Befogadni vagy venni egy kutyát nem olyan egyszerű, mint ahogy elképzeljük. Ugyanis ez az egész folyamat hatalmas felelősséggel jár, amit át kell gondolni, mielőtt döntést hozunk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kérdések, amit mindenképp fel kell tennünk magunknak

Nem elég aszerint dönteni, hogy egy kutya cuki vagy népszerű. Át kell gondolni, melyik fajta illik az életmódunkhoz, a körülményeinkhez és a személyiségünkhez.

Például egy panel lakásba nem biztos, hogy a legjobb megoldás egy nagy mozgásigényű vagy éppen ugatós fajta. Illetve ha viszonylag sokat vagyunk távol, akkor szintén nem olyan illik hozzánk, aki nehezen viseli az egyedüllétet.

Tehát mielőtt rászánjuk magunkat a döntésre, nézzünk körül különböző szakmai oldalakon a kutyafajták részletes ismertetése kapcsán. Számos szuper weboldal létezik, ahol részletesen utána tudunk járni egyes fajták ismertetőjegyeinek.

Ezen információk alapján aztán összeállhat bennünk a kép, mi mit tudunk nyújtani, és ehhez melyik kutya illene a leginkább. Hiszen nekünk az a célunk gazdiként, hogy boldog, kiegyensúlyozott kutyánk legyen, aki igazán jól érzi magát velünk.

Összefoglalva, miket vegyünk figyelembe a választáskor:

  • Mekkora terület, ahol élünk
  • Mennyi időt tudunk rászánni
  • Mennyire aktív az életmódunk
  • Anyagi keret
  • Valóban készen állunk ekkora felelősségre

Egy kutya szerencsés esetben 10-18 évig is velünk lehet, ami azt jelenti, hogy erre az időszakra vállaljuk, hogy minden szempontból igyekszünk a lehető legjobbat nyújtani számára. 

Ne első felindulásból szerezzünk be kutyát, hanem mindig egy jól átgondolt döntés legyen, ami egy életre szól.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32