fbpx

Retro autók foglalják el szombaton a budapesti bolhapiac parkolóját

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Közel 100 „keleti” autó fogja elfoglalni a budapesti Bakancsos piac parkolóját október 28-án, szombaton 15 órától. A retro járművek egy része épített autó, így különleges autócsodákkal is találkozhatnak majd az érdeklődők, sőt a Lowburg autókat is közelebbről megismerhetik azok, akik ellátogatnak a Cream of East – Kelet Krémje elnevezésű találkozóra.

Szombaton néhány órára a budapesti Bakancsos úti bolhapiac parkolója a ’80-as éveket idézi majd, ugyanis olyan keleti blokkos autókat csodálhatnak meg az érdeklődők épített vagy gyári formában, mint a Trabant, a Lada, a Kispolski, de olyan már-már feledésbe merülő márkák is megjelennek majd, mint a GAZ, az UAZ, vagy éppen a Tavria. Ráadásul olyan autókülönlegességek is feltűnnek majd, mint a Lowburg.A Lowburg nem más, mint a Wartburg, csak alacsony kivitelben. A Lowburgokért egyre többen rajonganak itthon is, ezért már hagyomány, hogy minden évben nyaranta megrendezzük a Lowburg Camp találkozókat Balatonberényben, amelyen autó szépségversenytől retro autófelvonulásig minden van . A Bakancsos úti piac parkolójába szervezett találkozóra pedig egyfajta évzáró rendezvényként tekintünk, legközelebb már csak jövőre találkozunk, például újra a Lowburg Camp-en.” – számolt be Szabó László, a Lowburg Friends Camp megálmodója és szervezője.A DDR DeLuxe és a Lowburg által szervezett találkozón természetesen nem csak négykerekűek, hanem motorkerékpárok is lesznek. Olyan ikonikus márkák parkolnak be az autók közé, mint a Simson vagy a Babetta.

Bár a bolhapiac a tumultus elkerülése miatt ez idő alatt már nem lesz nyitva, a helyszínválasztás nem volt véletlen, az is természetesen a retro jegyében történt.

Rendszeres látogatója vagyok a Lowburg Camp találkozóknak és adta magát, hogy az évzáró rendezvény a Bakancsos úti bolhapiac mellett legyen, hiszen elég nagy a parkolónk, és hol máshol kaphatnának helyet a retro autók, ha nem egy retro jegyében működő piac mellett. Ráadásul nekem is van egy saját, épített Trabantom, amit természetesen én is elhozok a rendezvényre.” – mondta Dömötör Ákos, a piac tulajdonosa.A retro hangulatot erősíteni fogja a piacon üzemelő büfé is, hiszen többek között óriás retro hamburgerrel, forró teával és lángossal várják az érdeklődőket.

A retro életérzésnek szerintem elengedhetetlen része például a lángos. Ráadásul most lett hungarikum a magyarok ezen étele. Mi pedig szokásunkhoz híven Budapest legnagyobb lángosával várjuk a vendégeket. A retro autók egyébként erősen idézik majd a szocializmus hangulatát, és ami biztosan mindenkinek eszébe jut azokból az időkből, az az ingyen sör és virsli. Mi most annyi különbséggel idézzük fel ezt a hangulatot, hogy nem a sör és a virsli lesz ingyen, hanem minden gyermek kap egy ajándék palacsintát.” – mondta Pintér Péter, a Bakancsos úti piac büféjének üzemeltetője.Aki tehát egy kis nosztalgiára vágyik retro hamburgerek, lángosok és nem utolsó sorban például NDK-s retro vasak társaságában, azt szeretettel várják szombaton 15 órától sötétedésig a XVII. kerületi bolhapiac parkolójába.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek