fbpx

Erzsébet királyné lemond a trónról?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A koronavírus mindenki életét megbolygatta, és legtöbben teljesen belefeledkeztünk a saját problémáinkba, ami teljesen érthető is. Talán sokan nem is gondolkodtunk el azon, milyen egyéb következményei lehetnek még a járványnak. Nekem legalábbis ez például nem jutott eszembe, pedig egészen logikus az, ami az Erzsébet királynéval történik!

Arról már sokat hallottunk, hogy az uralkodónőnek és férjének Windsorba kellett költöznie, ahogy kitört a vírus, hiszen mindketten a legveszélyeztetettebb korcsoportba tartoznak. A házaspár azóta is ott tartózkodik teljes izolációban. A királyné ennek ellenére igyekszik továbbra is részt venni királysága irányításában, de ez most egészen máshogy zajlik, mint normális esetben.

A miniszterelnökkel hetente telefonon értekeznek, a fontosabb ügyeket így beszélik meg. Viszont természetesen minden publikus megjelenését le kellett mondani, aminek köszönhetően talán még sosem volt ilyen üres a naptára!

Ez valószínűleg még jó ideig így is marad, legalábbis őszig biztosan, mert biztonsági okokból Erzsébet királyné addig nem nagyon térhet vissza a fővárosba. Az uralkodónő jelenleg 94 éves, így a legveszélyeztetettebbek közé tartozik a vírus szempontjából. Éppen ezért aggódik a királyi család életrajzírója, hogy Erzsébetnek 68 év uralkodás után esetleg végleg le kell mondania a trónról.

Hiszen azt pontosan egyelőre senki nem látja, mikor tűnhet el teljes mértékben a vírus, és mennyi esély van a visszatérésére, további hullámok formájában. Ezek miatt a királynénak még jó ideig nem javasolt, hogy körutakra menjen, viszont anélkül, hogy például nagykövetekkel tárgyaljon, sajnos nehezen tudná betölteni teljes értékűen posztját.

A helyzet azonban cseppet sem egyszerű, mert már fia, Károly herceg is abban a korban van, hogy valószínűleg neki sem lenne javasolt az uralkodással járó minden jellegű feladat. Még annak ellenére sem, hogy ő átesett a víruson.

Innentől kezdve nagy kérdés, hogy akkor ki fogja követni Erzsébetet a trónon? Ezzel kapcsolatban egyelőre nincsen hír, de maga az esetleges lemondás is csak feltételezés,bár teljesen logikus lépés lenne. Ezzel maga a királyné is egyetért, bármennyire is szeretne visszatérni otthonába, feladataihoz, az egészsége most az első.

Nem beszélve arról, hogy ellenkező esetben házastársát is veszélyeztetné. Egyébként kapcsolatuk szempontjából ez a szituáció még kedvezőnek is mondható, hiszen Erzsébet királyné a 68 év uralkodás alatt sosem rendelkezett ennyi szabadidővel, távol a kötelezettségeitől. Ezt az időszakot ki is használják férjével: együtt vacsoráznak, és minden nap elmennek lovagolni. Ennek is meg van tehát a maga szépsége, hiszen talán még sosem töltöttek együtt ennyi értékes időt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32