fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vannak tárgyak, amelyeket naponta többször is használunk: a kedvenc kávéscsészénk, a telefonunk, a pénztárcánk, vagy akár egy rúzs. Ugyanilyen gyakran kerülnek elő a törölközők is, hiszen mindennap megtöröljük velük a kezünket, az arcunkat, a hajunkat, vagy egy kellemes zuhany után beburkoljuk vele az egész testünket. Jó érzés, ha a törölköző tiszta, puha és illatos. A friss illat, amely már a fürdőszoba ajtaján belépve átjár minket, igazi balzsam a léleknek is. De hogyan érhetjük el, hogy törölközőink napok múltán is frissek és illatosak maradjanak? A következő sorokban megosztjuk a szükséges lépéseket, amelyekkel elérhetjük ezt az eredményt.

A Tökéletes Mosás


Új törölközőt használat előtt mindig mossuk ki, hogy eltávolítsuk a port és a vegyi anyagokat. Az első használat előtt áztassuk hideg vízbe egy kis ecettel, ami rögzíti a színeket. Mossuk 60 °C-on, pamut programon, ne töltsük túl a mosógépet, és válasszuk külön a fehér és színes törölközőket. 

Környezetbarát Mosási Tippek

A törölközők frissességének megőrzése mellett fontos, hogy környezetbarát megoldásokat is alkalmazzunk. Válasszunk biológiailag lebomló mosószereket és öblítőket, amelyek kevesebb kárt okoznak a környezetnek. Használjunk hideg vizes mosási programokat, amikor csak lehet, mert ezek kevesebb energiát fogyasztanak. Ha van rá lehetőségünk, szárítsuk a törölközőket természetes úton, a napfény és a friss levegő segítségével, ezzel nemcsak energiát takarítunk meg, hanem a törölközőink is frissebbek és illatosabbak maradnak. A szárítógép használatakor ügyeljünk arra, hogy az energiatakarékos üzemmódot válasszuk. Ezen apró változtatásokkal nemcsak a törölközőink élettartamát növelhetjük meg, hanem a környezetünket is védjük.

Mosószer választás és Centrifugálás


Használjunk folyékony mosószert, mert az könnyebben öblíthető. A frottír törölközőknél 1200 fordulat/perc centrifugálást válasszunk. A mosás után azonnal vegyük ki a törölközőket a gépből. Használjunk minőségi mosószert.

Mosógép Tisztítása


Rendszeresen tisztítsuk a mosógépet, különösen az ajtó gumitömítését és az adagolót. Havonta egyszer futtassuk üresen 60 vagy 90 °C-on egy speciális mosógép tisztítószerrel.

Öblítő Helyett Mosóparfüm


Ne használjunk öblítőt, mert csökkenti a törölköző nedvszívó képességét. Válasszuk inkább a Puella mosóparfümöket, amelyek nem hagynak lerakódást a szövetekben, és intenzív, hosszan tartó illatot biztosítanak.

Helyes Szárítás


A törölközőket szabad levegőn, félárnyékban szárítsuk, vagy alacsony-közepes hőfokon szárítógépben, ahol szárítólabdát is használhatunk. Ügyeljünk rá, hogy használat után mindig szellőztessük őket, és ne hagyjuk nedvesen a fürdőszobában.

Tárolás és Illatosítás


A törölközőket száraz, szellős helyen tároljuk. Az illat megőrzéséhez használjunk Puella illatosító lapokat a szekrényben.

Ezekkel az egyszerű lépésekkel törölközőink sokáig frissek és illatosak maradnak, hozzájárulva otthonunk komfortjához.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32