fbpx

Kipróbáltuk! Hajfesték eltűntetése házilag

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Te is jártál már úgy, hogy megvettél egy doboz hajfestéket, mert a képen nagyon tetszett a szín, aztán mikor magadra kented azonnal megbántad? Valószínűleg ez mindenkivel megesik egy életben egyszer, aki otthon festi a haját.

Mivel mi is estünk már ebbe a hibába, ráadásul én pont egy hete, ezért arra gondoltam, kipróbálok egy trükköt, ami elvileg kiszedi a hajszálakból a festék pigmentjeit, és ami a legfontosabb: mindezt anélkül, hogy durva, roncsoló hatású kémiai anyagokkal bombáznám hajkoronámat. Szkeptikusan pörgettem a videókat, vajon ez tényleg beválik-e. Volt, akinél nem nagyon látszódott változás, sokaknál viszont annál drasztikusabb különbséget láttam az előtte – utána felvételeken. Ezek után úgy voltam vele, egy próbát mindenképpen megér!

Mire van szükséged hozzá?

Maga a keverék, amit fel kell kenni a hajra az két összetevőből áll: egy sima, lehetőség szerint nem színezett samponból, és egy jó adag C vitaminból. Én emiatt nem akartam nagyon költekezni, megvettem a drogériában egy saját márkás, frissítő sampont, és egy szintén saját márkás, tégelyes C vitamin port (ennek a felét használtam fel, 50 grammot).

Ezeket összekevertem egy tálban, majd felkentem a hajamra. Arra figyelni kell, hogy mindenhova jusson belőle, nehogy a végén foltos maradjon a hajunk! Szóval C vitaminos pakolással a fejemen ültem nagyjából egy órán keresztül ( a videókban 45-50 percet javasolnak), időnként ránéztem, és vizes kézzel kicsit még jobban összedolgoztam a keveréket a hajammal.

Az eredmény

Azt kell, hogy mondjam, elégedetten álltam a tükör előtt hajszárítás közben, mert már láttam, hogy sikeres volt a kísérlet! Persze teljes mértékben nem távolította el a bordós-lila festéket, de azért a nagy részétől sikerült megszabadulni, és visszanyerni az alatta levő színt, ami egy korábbi, rosegold színű festésből maradt.

A kettő keveréke így egy erősebb rezes-vöröset adott, ami nagy különbség ahhoz képest, ahogyan a kísérlet előtt kinézett a hajam. Azt gondolom, ezzel sikeresnek tekinthető a dolog, illetve amennyi visszamaradt bordós színt látok még, az valószínűleg kijön, ha még egyszer lekezelem, de erre majd maximum egy hét elteltével kerítek sort, most boldog vagyok az eredménnyel.

Sokan felhívták a figyelmet arra, hogy esetleg kiszáradhat ettől a haj, de én ezt nem igazán tapasztaltam, sőt inkább az ellenkezőjét, hogy mintha jó hatással lett volna rá. Ez valószínűleg hajfüggő is. Illetve azt sem garantálhatom, hogy mindenkinél működik ez a módszer, függ valószínűleg attól is, hogy mikor került a festék a hajra, amitől szeretnénk megszabadulni (illetve az árnyalattól is). Mindenesetre egy próbát megér, nekem mindössze 1300 Forintból kijött az egész, és látványos lett a változás, anélkül, hogy esetleg hidrogén-peroxiddal kellett volna károsítanom a hajamat.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32