fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A vírushelyzet miatt hónapokra be kellett zárnia a legtöbb múzeumnak. Szerencsére azonban most úgy néz ki, megnyithatják páran kapuikat, ehhez azonban szükség van rá, hogy mi, látogatók is betartsuk a szabályokat!

A Ludwig múzeum egészen pontosan először augusztus 20-án várja a vendégeket, és keddtől vasárnapig lesz látogatható, 10:00 – 18:00 óráig. A következő három hónapra három különböző kiállítással készültek.

Időgép

Ezt a tárlatot a koronavírus okozta zárva tartás alatt rakták össze a múzeum munkatársai. Így a különböző tárgyak nem csak korai idők nosztalgiáját indítják be az emberekben, hanem reagálnak az elmúlt pár hónap eseményeire is. Maguk a művek időgépekként utaztatnak majd minket kollektív emlékezetünk állomásain át.

Egyensúlyban

Az Art Collection Telekom gyűjteményét szeptember 4-től láthatjuk majd. Többségében kelet európai származású művészek alkotásai kerülnek ki, akik műveikkel arra keresik a választ, hogyan találhatjuk meg az egyensúlyt egy olyan világban, ami tele van ellentmondásokkal.

BarabásiLab: Rejtett mintázatok

Október 10-től egy nagyon különleges válogatás vár minket. Ezúttal nem egy művész, hanem egy fizikus munkásságát mutatja be a Ludwig. Barabási Albert László fizikus és hálózatkutató 20 éves életműve tárul a látogatók elé, amit Barabási- hálózatoknak neveztek el a professzor után. A kiállítás tulajdonképpen ezeknek a hálózatoknak a mintázatait ábrázolja, amiket telefonunk segítségével majd 3D-ben is megtekinthetünk.

Fontos hangsúlyozni, hogy a múzeumba kizárólag akkor léphetünk be, ha betartjuk a járványügyi intézkedéseket. Ezek pedig a következőek:

A tárlatokat egymástól másfél méter távolságban látogathatjuk.

A múzeum belső területein (kiállítóterek, shop stb.) csak maszk viselése mellett tartózkodhatunk.

Csoportos látogatásra jelenleg nincsen lehetőség.

Érkezéskor mindenkinek kötelező kezet mosnia szappanos vízzel, emellett pedig használnia a kihelyezett kézfertőtlenítőket.

Ha lehetséges, akkor inkább kártyával fizessen, aki tud.

Nagyobb várakozási időre készüljön mindenki, mert a termekben csak bizonyos létszámú ember tartózkodhat.

További információért tájékozódjatok a honlapon!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32