fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Na jó, persze bármit el lehet rontani, de talán ezt a legnehezebb. Az a legjobb benne, hogy végtelen variáció létezik belőle, olyan zöldségekkel és húsokkal variálhatjuk, ami csak jólesik, sőt el is hagyhatjuk a húst, ha akarjuk. Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam, aki mesterivé fejlesztette a quiche sütési technikát, én pedig egy kicsit az ízlésemre formáltam. Jöjjön a recept!

Tésztához: 

200 g liszt

100 g vaj

2 db tojás (vagy egy nagy)

víz (amennyit felvesz a tészta, de ne legyen ragadós)

egy kanál joghurt

Töltelékhez: 

200 ml tejszín

100 ml tej

4 db tojás

bors

koktélparadicsom

egy kis chili

fokhagyma

 bébispenót (kb. 5 dkg)

edami és trappista sajt,

egy teáskanál vaj,

sonka

csirkemell

Elkészítés:

Összekeverjük a tészta alapanyagait, kinyújtjuk, majd pite vagy tortaformában megsütjük 180 fokon, olyan 20 perc alatt egy kis nehezékkel (pl. valamilyen konzerv), hogy megmaradjon a tipikus pite forma és legyen hely a tölteléknek. Miután a tészta kész, összekeverjük a töltelék alapanyagait az előtte megsütött húsokkal, majd bele öntjük a pitetésztába és 180 fokon, pár perc alatt készre sütjük.

Igazából a töltelék ízlés kérdése, azt raksz bele, amit csak szeretnél, így mindenkinek lehet saját változata!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32