fbpx

Portrait of Humanity kiállítás a Capa központban

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ingyenes fotókiállítással nyitotta az új évadot a Capa központ. A tárlat középpontjában az ember áll, a maga sokszínűségével.

Érdemes ellátogatni a Nagymező utca 8-as számhoz, mert nagyon elgondolkodtató, szemünket felnyitó kiállítással vár minket a Capa központ. A Portait of Humanyity  az 1854 Media (A British Journal of Photography kiadója ) pályázatának nyertes alkotásait sorakoztatja fel, egészen pontosan a Capa melletti kávézó üres termében.

Témájában az emberi különbözőségeket mutatja be, célja mégis az, hogy rávilágítson, mind egyek vagyunk. Reflektálva ezzel az idei, 2020-as évre, mikor ez az egyenlőség a leginkább megmutatkozott, hiszen egy világjárvány nem válogat sem bőrszín, sem hírnév, sem vallási, vagy politikai hovatartozás alapján. Egy csónakban evezünk mind.

Ugyanúgy eshetünk szerelembe, vagy küzdhetünk az anyaság nehézségeivel, ahogyan lehetünk sebezhetőek is. A tárlaton olyan remekművek találhatóak, amiken például egy Dawn szindrómás tini lány mindennapjait kísérhetjük végig, de láthatunk portrékat azokról az elképesztő – nagymama korú – búvárnőkről, akik légzőfelszerelés nélkül merülnek alá, hogy két kezükkel szedjék össze a tenger gyümölcseit.

Mellettük pedig ott van a dél-afrikai testvérpár, akik több kilométert sétálnak Nagypénteken azért, hogy eljuthassanak egy templomba és gyakorolhassák hitüket. És ott van a kisfiú is, aki hatalmas bátorságról tesz tanúbizonyságot, mikor fejére helyezi a pitont.

A vándortárlat érzékenyíteni szeretné a társadalmakat, felhívni a figyelmünket arra, hogy legyünk elfogadóbbak, nyitottabbak egymásra, a világra. Hiszen ahogyan fentebb már írtam, mind egyek vagyunk. Ereinkben ugyanúgy vér csörgedezik, és anyagunkban is csupán sejtek csodálatos együtteseit képezzük mindannyian.

Fotó: Francesco Merlini, Togo

Borítókép/ cover photo : Antoine Veling: Márk 5:28, Sydney, Ausztrália © Antoine Veling/Portrait of Humanity

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32