fbpx

Magyar sajtófotó kiállítás a Capa központban

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Idén 38. alkalommal vonul fel a magyar dokumentarista fotós szcéna legjava, a Magyar Sajtófotó kiállítás keretein belül. Helyszínül a Nagymező utcában található Capa központ szolgál.

A tavalyi év sem volt kevésbé eseménydús, mint az idei, így bőven akadt fotótéma, a magyar alkotók számára is. Emlékezzünk csak vissza például a Hableány tragikus elsüllyedésére. Ez a kiállítás nem más, mint egy emléktár, a tavalyi évünkből. Természetesen azért akadnak pozitív emlékek is, mint például az úszó Európa-bajnokságon elért magyar sikerek. De olyan elképesztően kontrasztos sorozatok is egymás mellé kerültek, mint a mélyszegénység ábrázolása és a Story gála fényűzése, amely tökéletesen szimbolizálja országunk rendkívül eltérő pólusait.

Fotó: Balogh Zoltán

Találkozhatunk emellett még fesztivál fotókkal, és elképesztő természeti képekkel. Utóbbi témakörben is találunk mind szomorú, mind vidám alkotásokat, hiszen hiába szemet kápráztatóan színes egy tájkép, ha ezt a mivoltát egy szennyezés okozza, ami hatására a teljes körzet bioszférája haldoklik.

Sajtófotó kiállításra amúgy sem (csak) nevetgélni jár az ember, hanem tájékozódni országunk különbözőségeiről, és tágítani a látókörünket, ami nagyon fontos dolog. Hajlamosak vagyunk szemet hunyni vagy elsétálni rengeteg történés, probléma mellett, és a saját kis burkunkban éldegélni. Pedig hasznos néha szembesülni vele, mi zajlik akárcsak tőlünk párszáz kilométerre, milyen emberi sorsok, vagy az ember miatt kialakuló természeti katasztrófák vannak. A 38. Magyar Sajtófotó kiállítás tökéletes példákat hoz erre, csak ajánlani tudjuk!

A tárlat november 15-ig látogatható.

Borítókép: Csudai Sándor

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32