fbpx

Buddha bowl, a sokszínű – recept ötlet

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Buddha bowl véleményem szerintem az egyik legegyszerűbb, mégis ezer módon variálható étel. Az alapja általában valamilyen köret, rizs, rizstészta, vagy saláta keverék, erre jönnek rá a feltétek, amiknek a száma egyenlő a végtelennel.

Talán az egyetlen szabály, amit mindegyiknél észrevettem, amit valaha kóstoltam, hogy nyers és főtt hozzávalókat egyaránt használnak hozzájuk. Hawaii-i megfelelője ennek a Poke-bowl, ami nagyjából ugyanezt jelenti. Elhoztam most nektek az én egyik személyes kedvencemet, de azt tanácsolom, nyugodtan kísérletezzetek akár hallal, hússal is, hiszen ez az az étel, amihez bármit felhasználhatsz, amit a konyhában találsz!

Hozzávalók 1 főre:

2 evőkanál zöld ceruzabab
2-3 rózsányi brokkoli
½ érett avokádó
1 kisebb répa
1 kisebb cékla
90g tofu
100g rizstészta
1-2 evőkanál olaj (ízlés szerint bármelyik)
2-3 evőkanál szójaszósz
1kávéskanál rozmaring (leveles, nem morzsolt)
1 teáskanál mogyoróvaj

Elkészítés:

A brokkolit és a ceruzababot egy kisebb lábosban, sós vízben tegyük fel főni. Ez alatt vágjuk kockákra a tofut és a céklát. Az egyszerűség kedvéért e kettőt süthetjük ugyanabban a serpenyőben, de ha valakit ez zavar, akkor természetesen egymás után, vagy külön edényben is megoldható.

A céklát kevés olajon megpirítom, és rozmaringgal hintem meg. Időnként átforgatom, hogy minden oldala piruljon, illetve egy kis sósságot adva neki, meglöttyintem szójaszósszal. A tofuval is hasonló a helyzet, a kockákat olajon pirítom, és szintén szójaszószt adok hozzá, hogy sósabb, intenzívebb ízt kapjon. Természetesen ízlés szerint fűszerezhető, én a legegyszerűbb és leggyorsabb módjának ezt tartom.

Ha elkészültünk a brokkolival, a ceruzababbal, a céklával és a tofuval, akkor jöhet a répa! Én ez esetben a nyers répát lereszeltem, számomra jobban illik így a képbe, de karikákra vágva is tökéletes.

Ezután feltesszük a rizstésztát sós vízbe főni, annyi forrásban lévő vízben, ami kicsit több, mint ami ellepné a tésztánkat. Ez körülbelül öt perc alatt készen is van. Ekkor már kezdhetjük is a tálalást! Középre, vagy alulra kerül a tészta, rendezzük rá a zöldségeket, ahogyan esztétikusnak érezzük, majd jöhet az avokádó!

Egy éles késsel vágjuk félbe, a magos oldalát tegyük el máskorra, dolgozzunk most csak azzal, amiben nincs ott a mag! Ebbe az oldalba vágjunk bele hosszanti csíkokat majd azokat keresztbe csíkokkal metsszük! Így ha minden igaz kis kockákat kapunk, amiket könnyedén – akár kiskanál segítségével – kiszedhetünk a héjból, és a tésztára helyezhetünk.

Nem maradt más hátra, mint a szósz. Akik nem rajonganak a mogyoróvajért, vagy csak ilyen kontextusban nem tudják elképzelni, ők nemes egyszerűséggel öntsék nyakon a tálat szójaszósszal és már ehetnek is! Akiknek azonban bejön a mogyoróvajas öntet gondolata, nekik sincsen sok dolguk, egy kis csészében keverjetek össze egy evőkanál szójaszószt egy teáskanál mogyoróvajjal és készen is vagyunk, mehet a Buddha bowl-ra! Akinek van kedve az egészet össze is keverheti!

Jó étvágyat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör