fbpx

Olykor lefelé tart a felfelé vezető út– MINDEN (is) premier az Artusban

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Goda Gábor vezette Artus 35. jubileumi évi premierjéhez érkezik október 9-én, és további kilenc estén át lesz látható, kis nézőtérrel a MINDEN (is). Az Artus épületét bekalandozó performansz egyszerre nyers és kifinomult, érzékeny és elgondolkodtató. Színház is, tánc is, képzőművészet is, zene is, vetítések, interaktív helyzetek, képek és mondatok, egyszóval = Artus (is). Is – is.

„Ez az egész 2013-ban kezdődött, amikor felmentem a Wudang hegység egyik csúcsára, egy kolostorhoz… 22 ezer lépcső. Fizikai és szellemi kihívás. A hegy ösvényei és lépcsői azonban nem egyenesen felfelé tartottak. Néha lefelé is kellett menni. Ezt nehéz volt megemészteni. Ez volt a hegy első tanítása. Olykor lefelé kell menni, hogy felérjünk valami magasabb helyre.

Aztán jött a második tanítás: hogyan élem meg az utat? Amikor lefelé vezet a lépcső, olyankor lefelé megyek vagy felfelé? Vagy-vagy? Hiszen miközben lefelé lépek, pontosan tudom, hogy felfelé megyek, a hegytetőre, a kolostorhoz. Egyszerre megyek le és fel is. Is-is.” – Goda Gábor, az Artus vezetője, a MINDEN (is) rendezője

Az önellentmondás jó ideje az Artus egyik alaptémája. Hogyan jelennek meg az életünkben olyan lényegi fogalmak, mint például a minden, a semmi, az örökké, a soha és a csend, amelyek – ha jobban belegondolunk – a valóságban nem is léteznek. Vagy igen? Hiszen évezredek óta ezeket kutatjuk.

Alkotó szereplők: Bakó Tamás, Izsák Szilvia, Mikó Dávid, Mózes Zoltán, Nagy Csilla, Szalay Henrietta

Zenészek: Goda Sára, György Andrea, Philipp György

Tér: Sebestény Ferenc, Goda Gábor

Zene: Philipp György

Az előadásban elhangoznak még Arvo Pärt, David Lang, Vivaldi, Wim Mertens művei.

Jelmez: Lőrincz Kriszta

Fény, alkotó munkatárs: Kocsis Gábor

Kreatív technika: Bodóczky Antal, Hajdu Gáspár, Papp Gábor

Produkciós vezető: Hodován Margit

Produkciós asszisztens: Fazekas Anna, Hodován Mária

Külön köszönet: Boros Anna Eszter, Lipka Péter, Lukács László, Nagy Géza, Mayer Zita

Rendező-koreográfus: Goda Gábor

További információ: www.artus.hu

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32