fbpx

Halloweeni filmes kihívás 1. rész

Már csak alig több mint egy hét van hátra Halloweenig, lassan előkerülhetnek a díszek, ha nincsenek kint már október eleje óta, és nem sokára a tökfaragás ideje is eljön! Kedvcsinálónak pedig hoztunk ma nektek 4 olyan filmet, ami az alkalomhoz illik, és egyszer egy életben – vagy inkább egyszer egy évben- muszáj megnézni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Boszorkányváros

A Boszorkányváros 1998-ban készült, családi film a Disney Channel jóvoltából. Ezt még gyerekek is nézhetik, mert nem egy horror, de persze érdekes karakterek azért bőven vannak benne! A középpontban a Cromwell-Piper család áll, akik teljesen hétköznapi életet élnek. Gwen egyedülálló anyaként neveli három gyerekét, akik elől igyekszik minél jobban eltitkolni boszorkányszármazásukat. Ezt azonban egy évben egyszer mindig elrontja a kedves nagyi, aki titokzatos módon jelenik meg minden egyes Halloweenkor. Ezúttal a gyerekek nem tudják jobban palástolni kíváncsiságukat, és mikor a nagymama távozni készül, utána osonnak. Így találják magukat egyszer csak Boszorkányvárosban, ahol egész évben Halloween van, és mindenki furán néz ki. A bonyodalmak itt kezdődnek, ugyanis kiderül, hogy valaki gonosz tervet forral a lakók ellen, akik közül sokaknak nyoma is veszik. A megoldásban pedig ki más segíthetne, ha nem a Cromwell gyerekek?

Nightmare before Christmas – Karácsonyi lidércnyomás

Tim Burton legendás animációs filmje szerintem a mai napig az egyik legkiválóbb halloweeni film, pedig már 27 éves. Jack Skellington a főszereplő HalloweenTown-ban él, ahol ennek megfelelően a rémisztgetés a fő elfoglaltsága, és minden évben ki is érdemli a legjobb ijesztgető címét. Egyik évben azonban úgy érzi, már unalmas ez az egész, és elhagyja a várost. Az erdőben sétálva érdekes helyre bukkan, ahol nem a Halloweenről szól az élet, hanem a Karácsonyról. Jack azonban félreértelmezi ezt az ünnepet, és ötvözni próbálja az otthoni ijesztgetést mókákkal, amivel az egészet elszúrja, ráadásul egy gonoszabb karakter még a Mikulást is elrabolja. Hogy sikerül-e helyrehozni a káoszt, és Sallynek, a rongybabának megpuhítania Jacket, az a filmből kiderül.

Rémálom az Elm utcában

Ez már egy igazi horror klasszikus egészen 1984-ből. Éppen ezért – mivel ez még nem a SGI kora volt – már talán azoknak sem lesz annyira félelmetes, akik nem bírják a horrort. Viszont a 80-as évekre jellemzően gusztustalan jelenetekből nincsen hiány, fröcsög a művér, a tiniket ijesztegető, híres gonosz, Freddy Krueger vagdossa magát és másokat is, és kitolja nyelvét a telefonkagylóból. Szóval van itt mindenféle őrület, ami csak kell, meg hát a nagyon fiatal Johnny Depp, akit nehéz lenne nem szeretni.

Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya

Ugyancsak Tim Burton, és szintén Johnny Depp, de hát őket nem lehet megunni, ráadásul itt musicalesre fogták a dolgot. A Sweeney Todd főhősét igazságtalanul letartóztatják és száműzik Ausztráliába. Sikerül azonban egy hajóval visszaszöknie Londonba, és felkeresnie egykori lakását, ami üresen állt azóta is. A borbélyként dolgozó Sweeney visszatér szakmájához, ám ezúttal egészen új technikát alkalmaz, és vendégeinek csupán egy része sétál ki élve szalonjából. Aztán, hogy az alatta pite boltot üzemeltető hölgy mit kezd a holttestekkel, az maradjon meglepetés!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32