fbpx

Angelina Jolie fiataloknak ír könyvet

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A színésznő úgy határozott eljött az idő, hogy megjelenjen első könyve, ami nem is akármilyen témákat fog boncolgatni. Jolie a fiatalok jogairól fog írni az Amnesty International szervezet együttműködésével.

Angelina Jolie állítása szerint az elmúlt időszak történései – mint a Black lives matter tüntetések – ihlették meg. Ugyanis ezeken az eseményeken rengeteg tettre kész fiatal – legyen szó gimis diákokról vagy gyerekekről – jelenik meg, mert hallatni akarják a hangukat egy világban, amit nem ők teremtettek ilyenné, de változtatni szeretnének rajta. Viszont azzal nagyon kevesen vannak tisztában, hogy valójában milyen jogokkal rendelkeznek. Legyen szó bármiféle atrocitásról, vagy éppen kiállásról egy ügy mellett, a fiatalok nem tudják valójában mihez, milyen formában van joguk.

Ezért döntött úgy az amerikai színésznő, hogy tollat ragad, és az emberi jogokkal foglalkozó szervezettel, az Amnesty International-lel karöltve belevág egy könyv megírásába. Ezzel szeretné támogatni a fiatalokat és megadni nekik a rendelkezésükre álló eszközöket, ha ki szeretnének állni egy számukra fontos ügy mellett. Ebben Geraldine Van Bueren lesz Jolie segítségére, mint tanácsadó, aki az ENSZ 1989-es gyermekek jogariról szóló egyezményen is dolgozott.

Angelina Jolie így fogalmazott a készülő könyvvel kapcsolatban:

„Napjainkban rengeteg az elkötelezett, harcolni kész fiatal. Viszont sokan közülük hiányt szenvednek a megfelelő információkban, vagy éppen, hogy a felnőttek által nyújtott téves információk birtokában állnak.  Nem tudják, hogyan használják ki valójában a lehetőségeiket, mihez van joguk a saját életkörülményeiket szem előtt tartva, a saját országukban.”

„Meg kell adnunk nekik az eszközöket, amikkel erősíthetjük őket és a harcukat is. Bízom benne én, az Amnesty és Geraldine, hogy egy olyan könyvet alkotunk együtt, amit aztán a fiatalok kezébe adhatunk, hogy bárhova magukkal vihessék és javukra fordíthassák a benne írtakat.”

„Nem csak tájékoztatni szeretnénk őket, hanem egyben aktiválni is, és egy forrást nyújtani nekik, amire hivatkozhatnak majd, ha kell.”

A könyv a tervek szerint 2021 szeptemberében jelenik meg, Know your rights (and claim them) címen.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32