fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bár a startup szóról sokaknak amerikai fiatalok ugranak be, akik egyszer csak felépítik a semmiből a Facebookot és társait, szerencsére mi magyarok is bővelkedünk kreatív elmékben. Számos izgalmas és innovatív kezdeményezés született magyar startupok jóvoltából, amelyek akár világszinten is besöpörtek némi elismerést. Nézzük, melyek azok a magyar startupok, amelyeket nem lehet megkerülni, vagy nagy jövő állhat előttük.

  1. Prezi

Ez az a magyar startup, amelyet talán senkinek sem kell bemutatni. Ez egy internetes prezentációkészítő eszköz, amely 2008-ban jött létre Halácsy Péter, Árvai Péter és Somlai-Fischer Ádám vezetésével. 2009-ben a cég első befektetője lett a TED, majd ezt követően meg is nyitották az irodájukat Amerikában, San Franciscoban. 2018-ban a felhasználók száma már elérte a 100 milliót.

  1. Barion Payment

Ezt az online fizetési rendszert is bizonyára sokan ismerik. A Barion Gateway a kereskedőknek teszi lehetővé, hogy online kártyás fizetést fogadjanak el a vásárlás értékének mindössze 1%-áért vagy kevesebbért. A 2015-ben alapított cég felívelése akkor kezdődött el, amikor 6 millió eurós befektetést kapott a HomeCredittől.

  1. Bitrise

Olyan se gyakran fordul elő, hogy egy magyar startup felvásárol egy külföldi céget, itt viszont pontosan ez történt. A Bitrise  amióta felvásárolta az angol-amerikai Outlayert, óriási tempóban növekszik. A vezetés Birmacher Barnabás CEO és Balla Dániel CPO tagokból áll. Amivel még felhívták magukra a figyelmet, az a híres amerikai színész, Ashton Kutcher, aki angyalbefektetőként invesztált a mobilalkalmazás fejlesztők munkáját megkönnyítő startupba.

  1. BookRkids

Amikor van egy jó ötlet és egy ügy, akkor szinte garantált a siker. A Horváth Dorka és Karányi Dani által megálmodott BookrKIDS  felfigyelt arra a tendenciára, hogy már egészen kiskortól rá tudnak függni a gyerekek a különböző elektronikus kütyükre, és nem mindig a nekik szánt tartalmat nézik. Így egy olyan digitális megoldásokkal operáló, fejlesztő tartalmakat bemutató platformot hoztak létre, amely szórakoztatva edukál. Négy év alatt a Bookr lett Közép-Európában az interaktív könyvek vezető digitális kiadója, portfóliójukban 250 interaktív könyv, mese és vers található meg.

  1. Sharp3D

A 2015-ben alapított IT cég az Apple és a Microsoft érdeklődését is felkeltette. Ez az applikáció a világ első Ipad Pro-ra készült 3D modellező szoftvere. A Microsofttal való együttműködést követően a cég meg is duplázta létszámát. A Sharp3D applikációt 150 országban használják, és már a Kínai piacr felé is kacsintgat.

  1. Family Finances

A finatech startup az új generáció tudatos pénzügyeinek kezelésére ad egy jó alternatívát.  Banki szereplőkkel együttműködve segít, hogy ne a régi kockásfüzetes megoldással tudjuk csak figyelni a családi kassza alakulását.  Négy megoldást kínálnak: a RocketMoney-n keresztül a szülők és a gyerekek pénzt tudnak küldeni egy közös felületen, az Edutainmenttel a pénzügyi tudatosságra tanítják a tinédzsereket a gamifikáció révén, a Drops egy chat alapú P2P pénzátutalási megoldás, végül a SpendInvest a millennial generáció számára kínál könnyű befektetési lehetőséget. 2019-ben a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. 175 millió forinttal támogatta a startupot.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32