fbpx

Mol Bubi: megújult formában tér vissza a fővárosi közbringarendszer tavasszal

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tavasszal a jelenleginél modernebb, a változó felhasználói igényekhez igazodó Mol Bubit vehetnek birtokukba a fővárosi közbringarendszer használói – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.

 A közlemény szerint a jelenlegi üzemeltetői szerződés november 29-én lejár, amelyet a BKK nem hosszabbított meg az átmeneti hónapokra, tehát a szolgáltatás tavaszig szünetelni fog.
    

Hozzátették, hogy a leállás egyébként is elengedhetetlen lett volna a rendszer átalakításához, erre pedig a téli időszak a legideálisabb: ilyenkor az átlagosnál 90 százalékkal alacsonyabb a kerékpárok kihasználtsága.
   

 A várható fejlesztésekről azt írták, 1200 új, a jelenleginél könnyebb kerékpár érkezik Budapestre, ez az állomány – igény esetén – még 400 biciklivel bármikor bővíthető.
    

A tervek szerint rugalmas tarifarendszer lép életbe, amelyben a BKK-bérlettel rendelkezők jelentős kedvezményekre számíthatnak. Az üzemeltetéséhez új informatikai háttér épül ki.
   

Felhasználóbarát, új applikáció is érkezik, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet igénybe venni a szolgáltatást.
    

Megmarad a jelenleg rendelkezésre álló 158 dokkoló, de a BKK a jövőben újszerű – úgynevezett free-floating – megoldásokat is tesztelni fog: ezzel az is lehetővé válhat, hogy az ügyfelek a kerékpárokat előre kijelölt virtuális dokkolóknál helyezzék el.
   

 A Mol Bubi új rendszerében azonban továbbra sem lesznek elektromos meghajtású biciklik. Ennek az az oka, hogy az e-kerékpárok jelentősen növelnék a közbringarendszer fenntartását, ugyanis ezeknek a járműveknek nemcsak a beszerzése, hanem az üzemeltetési költsége is többszöröse egy hagyományos bicikliének – áll a közleményben.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek