fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lassan elérkezünk advent második vasárnapjához, és már azon kapjuk magunkat, hogy a karácsonyi menün gondolkodunk. Bár idén talán kicsit másképp alakulnak az ünnepek, mégis jól esik a készülődés, tervezés, hogy különlegesebbé tegyük ezeket a napokat.

Húsfogyasztó társaink ilyenkor sokszor készülnek egybesültekkel, ez a recept pedig tulajdonképpen ennek a növényi alapanyagokból készült változata.

Hozzávalók 2 főre:

1 egész fej karfiol
2 közepes méretű édesburgonya
1 kisebb kiszerelésű tofu
fél zacskó fagyasztott ceruzabab
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál agave vagy juharszirup

másfél evőkanál margarin
3 evőkanál zabtej
2evőkanál olivaolaj
1 teáskanál rozmaring

Elkészítés:

Mossuk át a karfiolt, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kistálban keverjük össze a szójaszószt az agave sziruppal, ezt úgy kell elosztanunk, hogy a karfiolra és a tofura is jusson. Ez alapján kenjük be vele a karfiolt. Ha úgy érezzük, hogy ez a mennyiség nem elég, természetesen az arányok betartásával készíthetünk még a szószból. Ha mindenhova jutott a karfiolon belőle, szórjuk még meg egy kis rozmaringgal, majd tegyük sütőbe és 160 fokon süssük 20 percig. Ezután vegyük fel 180 fokra a sütőt, hogy piruljon a külseje. Időnként ellenőrizzük, megpuhult-e és ha igen, akkor kivehetjük.

A ceruzababbal nem sok dolgunk van, ezt forrásban lévő, sós vízbe rakjuk és főzzük addig, amíg kicsit megpuhul, de azért nem fő szét.

Az édesburgonyát pucoljuk meg és vágjuk fel minél kisebb darabokra. Ezután egy lábosban, sós vízben főzzük puhára. Ha már eléggé puha, akkor öntsük le róla a vizet, adjuk hozzá a margarint és a növényi tejet, majd nyomkodjuk össze az egészet, hogy krumplipüré állaga legyen. Tipp: a növényi tejet lassanként adjuk csak hozzá, mert a krumpli mennyiségétől függően, lehet, hogy nem kell hozzá ennyi.

Végezetül pedig jöjjön a tofu. Ezt vágjuk kockákra és forgassuk át a karfiolnál is használt szószban. Ezután egy serpenyőben az olivaolajon pirítsuk át a kockákat!

Ha mindennel elkészültünk, már csak a tálalás marad hátra. A karfiolból nagy késsel vághatunk, ezzel imitálva a már említett egybesülteket. Az agave és a szójaszósz kellemes karamellizált ízt ad neki és a tofunak is. Ehhez kiváló, kicsit semlegesebb köret a krumplipüré és a ceruzabab. Jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör