fbpx
Péterfy Borinak az áramlás, Janklovics Péternek az egyensúly, Hámori Gabriellának a szabadság, Jocó bácsinak a béke, míg Karácsonyi Katának a nyugalom érzete kapcsolódik a zenéhez. Az Óbudai Danubia Zenekar Út a zenéhez kampányának célja, hogy összehozza az embereket a zene erejével.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kezdeményezéshez csatlakozott öt nagykövet különböző szemszögből mutatja be, mit jelent számukra a zene, hogyan hat rájuk a mindennapokban.

A zene sokféle módon lehet hatással egy emberre: felpezsdít, megnyugtat, ellazít, vagy éppen segít koncentrálni és inspirál. A ritmus, a dallam és a hangszín mind hatást gyakorolnak az érzelmekre, valamint elősegítik a kreativitást is. A zenehallgatás legtöbbször örömforrásként jelenik meg életünkben: elégedettségérzettel és boldogsággal társul, ráadásul a koncentrációban, a teljesítmény javításában is jelentős szerepet játszik. A klasszikus zene pedig emellett nyugtató hatással is bír.

Az Óbudai Danubia Zenekar 2020 decemberében indította el az utazenehez.hu honlapot, amely a klasszikus zene „Netflixeként” érzelmekhez, hangulatokhoz kapcsolódó, tematikus bontásban gyűjti össze a zenei anyagokat. A kampányban öt nagykövet is részt vesz, akiket – bár különböző területről érkeznek – összeköt a zene szeretete.  

„A vérkeringés beindul, a szív feldobban, a lélek megrezdül, az energia áramolni kezd” – Péterfy Bori énekesnő ezekkel a szavakkal írja le, mit jelent számára a zene, amely folyamatosan inspirálja a színesebb, gazdagabb élet eléréséhez. Janklovics Péter humorista az alkotás folyamatával, az egyensúly teremtésével kapcsolja össze a zenét, míg Hámori Gabriella színésznőt a zene élete minden mélységében és magasságában elkíséri. „Nagyon hiszek abban, hogy a zene szabaddá tesz és az embert segíti a csúcsra lépni” – meséli.

Karácsonyi Kata, korosztályos világranglista első sakkozó egy játszma során a legjobb lépés megtalálására törekszik. „A zene segít megnyugodni és tiszta fejjel döntést hozni, ugyanakkor inspirál és erőt ad, hogy ne féljek egyre jobb és jobb lenni” – emeli ki. Balatoni József, vagy ahogy mindenki ismeri, „Jocó bácsi” tanárként a pandémia bizonytalanságainak átvészelését emelte ki a zenével kapcsolatban. „Az elmúlt időszak tanárként is nagy kihívás elé állított. Azt hiszem, most mindennél fontosabb, hogy nyugodtak maradjunk, megőrizzük türelmünket és békét teremtsünk magunk körül, ezzel segítve önmagunkat és a diákjainkat is.”

Az Út a zenéhez oldalon mindenki a saját ízlése és tempója szerint haladhat a klasszikus zene megismerése felé. Az Óbudai Danubia Zenekar célja, hogy minél több emberhez eljuthasson üzenetük: a zene örömhíre. A világon is egyedinek számító platformon hangulatok szerint kereshető, pár másodperces zenerészletek ugyanúgy megtalálhatóak, mint családi és ifjúsági előadások, teljes koncertek vagy élő közvetítések. A több száz videó júniusig egy egyszerű regisztráció után válik elérhetővé, utat nyitva ezáltal bárki számára a zene és önmaga jobb megismerése felé.

További információ: https://utazenehez.hu/

Forrás: Magócsi Anikó, Mitte Communications

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32