fbpx

Eredmények a Ludwig Múzeum Tedd láthatóvá a tudást pályázatán

Kihirdették a nyertest A Ludwig Múzeum és a British Council közös pályázatán, amelyre egyetemisták jelentkezését várták kutatási témájuk vizuális és szemléletes bemutatására
HIRDETÉS
HIRDETÉS

BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításhoz kapcsolódó versenyre olyan 18 éven felüli egyetemisták jelentkezését várták a kiírók, akik természet- vagy társadalomtudományi tanulmányokat folytatnak, és van olyan izgalmas témájuk vagy kutatásuk, amit szívesen bemutatnak – vizuális eszközökkel, maximum 3 percben. A témák bemutatása több művészeti formában is lehetséges volt, prezentációt, adatvizualizációt, mozgóképet, fényképet, rajzot, animációt vagy 3-D alkotást is befogadtak a szervezők.

A pályázatokat egy öttagú zsűri értékelte. A zsűri tagjai: Készman József (Ludwig Múzeum, kurátor), Koós Pál (MOME, rektorhelyettes), Zsiros László Róbert (tudománykommunikációs szakember), Naim Sára (British Council), Tordai Júlia (biológus, tudománykommunikátor).

Az elbírálás során a zsűri a beadott pályamunka vizuális hatását, friss és kreatív képi megvalósítását, eredetiségét, azaz a téma újszerű megközelítését, a kommunikáció hatékonyságát, valamint azt vizsgálta, mennyire egyértelmű és közérthető az egyébként tudományosan tényszerű anyag.

Díjazás:

  • 1. helyezett: 150 000 Ft nyeremény, Ludwig Múzeum éves bérlet, könyvcsomag,
  • 2. helyezett: 100 000 Ft nyeremény, Ludwig múzeum éves bérlet, könyvcsomag,
  • COVID különdíj: 50 000 Ft nyeremény, Ludwig múzeum éves bérlet, könyvcsomag.


Az első 5 helyezett munkavizualizációjának továbbfejlesztésében pedig művészeti és design szakok diákjai segítenek majd.


A zsűri döntése alapján megosztott első díjat kap:

Angyal Olívia, aki fraktálosan egymásba csúsztatható térkönyvével lenyűgözte a grémiumot. A munka nem csupán vizuálisan innovatív, de megvalósítása jól illeszkedik a pályázó kutatási témájához is, ami az újraéledő szürrealizmust vizsgálja az erdélyi kortárs gyermekkönyv-illusztráció történetében.

Barta Karola Anna a madárénekek kulturális evolúcióját mutatta be, a hangokat frappánsan vizuális jelekké alakítva. Az illusztrációk és a magyarázat érthető keretet adott a kutatási témának.


Covid-különdíjat kap:

Lawson Adrienn a valószínűségszámítás egyik kedvenc szemléltetési eszközét, a Galton-deszkával foglalkozott, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy már a kisebb társadalmi egyenlőtlenségek is mennyire torzítják az esélyeket. Különösen aktuális téma, ha a COVID társadalmi hatásait vizsgáljuk.

Kép: Barta Karola Anna a madárének kulturális evolúciójával foglalkozó pályázatából

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32