fbpx

Ahány férfi, annyi pénisz, miért övezi ezt szégyenérzet?

A férfi test fő ékessége a nem képviselői szerint a pénisz. Ekörül van a legnagyobb hűhó, de egyben a legtöbb félelem is. Hiszen a férfiak ugyanannyira lehetnek szorongóak, és küzdhetnek az elégedetlenséggel magukkal szemben, mint a nők.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha jobban belegondolunk, az önmagunk elfogadására irányuló cikkek nagy része inkább a nőket célozza meg, talán azért is, mert sok esetben fogékonyabbak rá. Az újságos polcok előtt állva nagyobb számban találunk női magazinokat, amik a lélekkel is foglalkoznak, mint ugyanezek férfi változatait. Szintén ezt tapasztaltam az interneten is. Mikor a női nemiséggel és ezzel kapcsolatos félelmekről kutattam a cikkemhez – amit itt olvashattok – jóval több forrást találtam, mint a mostani, az ellenkező nemhez kötődő témakörben.

Ennek valószínűleg az az egyik oka, hogy általánosságban a férfiak továbbra sem szeretnek beszélni nehézségeikről, azt gondolják „lelkizni” csajos dolog. Kevésbé mutatják ki érzelmeiket, köztük még mindig többen vannak, akik elnyomják ezeket. Pedig a szorongás, az elégedetlenség, az önbizalomhiány ugyanannyira dolgozik bennük is. Éppen ezért beszéljünk ma arról a részükről, amihez talán a legtöbb aggodalom köti őket. Ez pedig nem más, mint a férfi nemiszerv, azaz a pénisz.

A pénisz körüli félelmek

Természetesen a férfi ’szerszámmal’ kapcsolatos legnagyobb riadalom, hogy vajon elég nagy-e a mérete. Honnan fakad ez? Valamiért ebben mérik a férfiasságot, ez lett a hatalom ki nem mondott jelképe. Ez eredezhet a művészetből, a férfi test korai ábrázolásából, majd a filmek mutatta képekből, mert ugyebár a pornófilmekben legtöbbször hasonló, nagy vagy esetleg még nagyobb farokkal lökik meg a partnereiket a színészek. Ám ahogyan a szex sem két nagy lökésből áll a valóságban, úgy a hímvessző kinézetével kapcsolatban sem az az átlagos, amit a tv-ben látunk.

Laura Dodsworth fényképész ebből kiindulva készítette el könyvét – Manhood, the bear reality – amiben 100 férfi nemiszervéről készített fotót, bemutatva, mennyire különböző a teste mindenkinek, hisz nincs két teljesen egyforma pénisz, ahogyan két egyforma ember sem, tehát ahány férfi annyi féle forma és méret létezik, és mind úgy jó, ahogy van. A fotók mellett pedig az adott testekhez tartozó életutat is olvashatjuk, Laura ugyanis interjút készített minden alanyával. Így derült ki, hogy nem egy olyan férfi volt köztük, aki egész életében szégyent érzett hímvesszőjének mérete okán. Azonban ez a probléma nem csak a fotográfus kérésére modellt állók között merült fel, ennél sokkal nagyobb számról van szó. Egy felmérés során nyilvánosságra hozták, hogy a férfiak 45%-a, tehát majdnem a fele vágyik nagyobb méretű nemiszervre, ami azért egy megdöbbentő szám.

Tényleg ennyire számít a méret?

A férfi öltözőkben gyakori jelenség a ’faszméregetés’, főleg éretlen korban, de akár azon túl is viccelődés tárgyát képezheti. Ennek azonban valós oka inkább a lélekben keresendő. Van az a mondás, hogy aki ilyen meg olyan sportkocsit vesz, az a pénisze méretét kompenzálja. De mi van fordított esetben, mikor valakinek a mérete meg van, és ezzel dicsekszik társainak, nem pedig a Ferrarival? Fontos tudni ilyen szituációkról, hogy valójában a dicsekvő ember sokszor az élete más területein érez hiányt, vagy elégedetlenséget, ezért kiemeli azt az egy részét, amire büszke, és ódákat zeng róla, hogy addig se kelljen tudomást vennie nehézségeiről. Tehát ez esetben egyáltalán nem biztos, hogy a nagy péniszt birtokló férfi boldogabb annál a férfinél, aki hímvesszőjével kapcsolatban vélt hiányosságát a sportkocsival kompenzálja.

A méret pedig valójában a kielégítő szexuális élethez sem feltétlenül az egyetlen kulcs, és nem is A kulcs. Általában elfelejtjük azt a tényt, hogy nem csak a férfiaknak van mérete, hanem a nők hüvelyének is. Ezért teljesen felesleges addig azon aggódni, hogy megfelelő-e a pénisze az illetőnek, amíg nem tudja, hogy partnere mekkora befogadóképességgel rendelkezik.

pénisz
Fotó: Pixabay, derneuemann

A mindset pszichológia oldalán készült egy cikk a témában, ahol a szexuálterapeuta mellett három civil nőt is megkérdeztek, mit gondolnak a méretproblémáról. Válaszaikból kiderül, hogy bár egyikük szereti a nagyobb méreteket, amik úgymond „kitöltik”, ám a nagyobb alatt ő is csak az átlagosnak a felső határát érti. A másik két hölgy pedig egyáltalán nem gondolja, hogy a szex ezen vagy csak ezen múlna, sokkal inkább a szeretkezés minőségét tartják fontosnak. Hozzáteszik, hogy attól, mert valakinek nagy méretű hímtagja van, egyáltalán nem biztos, hogy azt megfelelően tudja használni. Azt ugyanis nem mindenki veszi figyelembe, hogy a túl nagy méret kellemetlenséget is okozhat, vagy azt, hogy a filmekben látott pumpáló módszer kicsit sem célravezető.

Itt pedig lényeges, hogy megemlítsük, pont emiatt a túl nagy mérettel rendelkező férfiak valószínűleg ugyanannyira szenvednek és tanácstalanok, mint azok, akiknek kicsi a nemiszervük. Hiszen a túl nagy hímvessző tényleg okozhat fájdalmat egy nőnek. Éppen ezért a legfontosabb, hogy hogyan bánik az ember a saját testével, és a partnerével, nem pedig az, hogy mekkora pénisszel rendelkezik.

Mondhatjuk persze, hogy három nő nem fedi le a teljes női nemet, de ha nőként belegondolok, az ismerősi körömben lévő társaim közül egyet se tudnék mondani, aki kifejezetten nagy igényekkel rendelkezne. Ezerszer fontosabb a megfelelő előjáték, hogy a nő kellőképpen izgalomba jöjjön, és emellett pedig az érzelmi kapcsolódás sem utolsó szempont. Ha ez a kettő meg van, akkor az extrém eseteket leszámítva nem valószínű, hogy nagy gondja lesz a nőnek a partnere méreteivel.

Illetve azt se felejtsük el, hogy a nők nagy része nem képes a kizárólag behatolás útján elért orgazmusra, így végképp nem a méret lesz a lényeges. Sokkal inkább az, hogy hogyan izgatja fel egymást két ember, és mennyire beszélnek róla, kinek mi a jó.

A szexuálpszichológus pedig kiegészíti ezt még azzal a fontos kutatási eredménnyel is, hogy a párok esetében a nők 85%-a teljesen elégedett partnere méreteivel. Tehát ezt az aggodalmat valójában többnyire inkább a filmek és a rivalizálás válthatja ki. Ebből kifolyólag a megoldás abban rejlik, hogy férfiként is merjünk mélyebbre ásni lelkünkben és önismeretet végezni, mit kötünk a „farokméregetéshez”, kinek akarunk valójában megfelelni, és egyáltalán miért érezzük úgy, hogy meg kell neki felelnünk.

Na de mégis mennyi az annyi

Végül nézzük meg pontosan miről is beszélünk, hátha a számok is jelentenek egy kis megnyugvást. Az átlagos péniszméret erekció közben 12.7- 15.24 centiméter között van. Ha belegondolunk, akkor ez azt jelenti, hogy a legtöbb férfinek, merev állapotban egyáltalán nem a hatalmas kategóriába esik a mérete, tehát ez egy teljesen normális dolog. Ehhez hozzátartozik, hogy ernyedt állapotban pedig a 7.62- 8.89 centi az átlagos, amiből pedig nem érdemes kiindulni, mert erekció során ez a méret a többszörösére is nőhet. Tehát ennek tekintetében még akkor sem kell aggódni, ha ettől kicsit eltér valaki. És egyáltalán, fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, minden egyes test más és más. Ahogyan minden vagina, úgy minden pénisz is különböző, és sokkal fontosabb, hogy a kettő összepasszoljon, mint az, hogy saját nemünkkel rivalizáljunk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32