fbpx

Márciusi online színházi előadások

Egyre inkább olybá tűnik, hogy sajnos a színházak ebben a szezonban már nem fognak tudni kinyitni. Viszont igyekeznek fennmaradásukat továbbra is online vetítésekkel segíteni. Mutatjuk, mik lesznek porondon márciusban.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Ziránó Színház: Ágoston, avagy egér a felhők között

Március 5. és 7. a kisgyerekeknek kedvez, ekkor mutatják be ugyanis a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház közös produkcióját, ami egy kisegér kalandjairól szól. Ágoston arról álmodozik, vajon milyen lehet repülni. Fentről nézni azt a hatalmas világost, amiből ő oly keveset láthat csak a mindennapok során. Az 5 éves kortól ajánlott bábos színdarabot a Blattner-díjas Veres András írta, és a szintén Blattner-díjas Kovács Géza rendezte. Jegyeket és további információkat itt találsz.

Don Carlos, premier a Radnóti színházban

A Don Carlos 1568-ban játszódik, Schiller egyik legismertebb műve. Történetében II. Fülöp spanyol király uralkodásának éveibe repít minket a társulat. Egy olyan időszakba, ahol a szabadságnak nyoma sem volt, helyette inkvizíció és elnyomás jellemezte a mindennapokat. Ez azonban egy idő után tarthatatlanná vált, ezért a reményvesztett lakosság soraiból felszólalt néhány fiatal, akiknek elegük lett a hatalomból. A tragédia telis tele van ellentétekkel, mind uralkodó és alattvaló, mind férj és feleség konfliktusaival. Ha téged is érdekel a szombaton bemutatásra kerülő darab, kattints ide.

Crème brûlée – balett-est

Március hatodikán két kortárs előadással is készül a Magyar Nemzeti Balett. Don Juan karakterét talán már nem kell bemutatni, ő a férfi, akinek fő szórakozása, hogy hajszolja a nőket. Története a 16. századi Spanyolországban játszódik, modern feldolgozását pedig Thierry Malandain koreografálta.

A másik darab pedig a Cacti, aminek zenéje négy hatalmas klasszikus szerzőhöz fűződik, egészen pontosan Alexander Ekman, Franz Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert nevéhez. Ez a mű felrúgja a tánc szabályait, sutba vágva azokat valami egészen újat mutat. A táncosok elesnek, vonaglanak, szabadulni próbálnak, míg meg nem találják saját kis kaktuszaikat.

Az előadásokról itt lehet informálódni.

Körhinta

A Nemzeti Színház társulata kelti életre ezt a szerelmi történetet, Vidnyánszky Attila rendezésében. A darab során olyan lényeges és komoly témák kerülnek terítékre, mint a személyes a boldogulás és a társadalom közös érdekének ellentétje. Vajon melyik a fontosabb? Hiszen a fiatalok szerelmében ugyanannyira rejtőzhet a jövő reménysége, mint abban, hogy aktuálisan melyik birtokot melyikkel vonják össze. A józanészre érdemesebb hallgatni vagy az érzelmek diktálta vágyak beteljesítése hozza meg a várt eredményt? Ezeket a kérdéseket boncolgatja az online előadás március 13-án. Jegyeket itt tudsz vásárolni.

Örkény István: Tóték

A közismert tragikomédiát ezúttal a Spirit társulat előadásában láthatjuk, amihez ráadásul ingyenes férhetünk hozzá Március 21-én. A történet a – a címéből adódóan – a Tót család mindennapjaiba repít minket. Fiuk az orosz fronton harcol, az ő parancsnoka érkezik meg a családhoz, hogy pár napot velük töltsön, pihenésképpen. Mindeközben különböző feladatokat végeztet velük, Tóték pedig nem restek teljesíteni azokat, hiszen remélik, hogy ezzel kedvezőbb helyzetbe hozhatják fiukat. Ám egy nap elegük lesz a munkából és elkeseredésükben kivégzik a parancsnokot. Ekkor értesülnek róla, hogy fiuk elesett a csatamezőn. Innentől pedig egyértelművé válik, hogy minden tettük hiábavaló volt. Hogyan tovább ebből a szerencsétlen, kiszolgáltatott helyzetből? A darabból kiderül! Információkat itt találsz róla.

Borítókép: Nemzeti Színház, Körhinta

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32