fbpx
Megtalálni azt a bizonyos nagy Ő-t, akivel első pillantásra elfog valami ismerős érzés. Ezt garantálja Rebecca Webb, a The One vezérigazgatója, aki DNS alapján állítja párba az embereket. Ám a sikeres cég élete gyökeresen megváltozik, mikor a rendőrség egy holttestre bukkan a Temzében.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Vezércsel – Queens gambit – óta nem találkoztam olyan sorozattal, ami az első másodperctől kezdve maximálisan a képernyő elé szögezne. Egészen mostanáig. The One. Ennyi a neve a Netflix új sikerének, ami John Marrs 2017-es regényének filmes adaptációja. A címből akár arra is gondolhatnánk, hogy ez csak egy újabb romantikus történet, amiben a főhősökre rátalál a szerelem és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Ennél nagyobbat pedig nem is tévedhetnénk!

A sorozat egy új társkereső rendszert, és annak fejlesztőinek életét mutatja be a jelenben, és a múltban – mikor az ötlet megszületett- egyaránt. James Whiting kutató munkája során felfedezi, hogy a hangyák társulásához köze van a génállományuknak. Barátja, és egyben munkatársa a szintén tudós Rebecca Webb mikor ezt megtudja, felveti, hogy ha hangyáknál működik a gén alapú összeegyeztetés, akkor ezen az elven elindulva talán az emberek is párjukra lelhetnek ugyanígy. A két lelkes fiatal alig várja, hogy bizonyítsa teóriáját, amihez azonban szükségük van nem kevés ember géninformációira. Nem sokat gondolkodnak, mikor rájönnek, hogyan szerezhetik ezt meg – persze illegálisan egy cég adatbázisából, ahol legjobb barátjuk, Ben dolgozik. Az események pörögnek, Rebecca génjeinek megtalálják a párját, a Tenerifén élő Matheus személyében, ezzel pedig sikerül bebizonyítani, hogy a módszer működik, hiszen a lány valóban addig soha nem érzett szerelembe esik a férfivel. Így már minden meg van ahhoz, hogy egy befektetőt meggyőzzenek, és végül az ő segítségével meg is alapul a The One nevű cég.

Ettől kezdve nem sok idő kell ahhoz, hogy világhírűvé váljon a párkereső, hatalmas sikerhez és gazdagsághoz juttatva a vezérigazgatóvá választott Rebeccát. Azonban a hirtelen jött, nagymértékű siker gyakran jár párban sötét, rejtélyes háttérrel, titkokkal és lemondásokkal. Hova lett a képből például James? Az első részben Rebecca beszédet tart, aminek kulcsmondata a következő: „Mindannyian megérdemeljük a saját tündérmesénket”.

The One
Fotó: Netflix, Rebecca beszéde

Ám a látszat ellenére az ő élete hatalmas fordulatokat vett, ami a közelében sincsen egy tündérmesének. Elképesztő módon változtatta meg a hatalomvágy, ahogyan az embereket pedig a tudat, hogy valahol él valaki a világban, aki a tökéletes pár lehet számukra. A válási számok egyre csak nőnek, miközben egy millióan találják meg a szerelmet a The One segítségével. És akkor megtörténik az, amitől sokan rettegtek: előkerül a Temzéből James és Rebecca barátjának, Ben-nek a holtteste. Az ügyben nyomozás kezdődik, a sorozat pedig alkalmanként visszarepít minket az időben, hogy szép lassan nyilvánvalóvá váljon számunkra, nézők számára, ki tehet az ártatlan férfi haláláról.

The one. Az egyetlen igaz szerelem. A cég, ami sok esetben pont azt tette tönkre, amiért alakult: emberek szerelmét. De hibáztatható-e maga a társkereső a megromlott házasságokért, a sokakban kialakuló kíváncsiságért, vagy ez a saját gyarlóságuk műve? Mire képes a féltékenység, és a siker lehetősége? Hogyan lesznek barátokból egymást gyűlölő ellenségek? Vagy egy szerelemre áhítozó, ártatlan fiatal kutató lányból a világ egyik legnagyobb manipulátora, aki a cége és saját maga védelme érdekében szinte bármire képes, nem ismerve határokat. A mindössze 8 részből álló sorozat minden perce tele van izgalommal és a legtöbb epizód egy-egy újabb fordulattal.

Ami érdekesség még, hogy a valóságban is próbálkoztak egyes társkeresők ezzel a módszerrel, ám a tudósok szerint ez egyelőre nem mutatott még csak távolról sem olyan eredményeket, amiket a The One-ban láthatunk. Illetve állításuk szerint arra semmilyen garancia nincsen, hogy a génállományukban párosítható személyek valóban szerelmesek lesznek egymásba. Mindenesetre izgalmas teória, amiből remek alkotás készült.

Borítókép: Netflix

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32