fbpx

A Kaláka ingyenes élő online Kosztolányi-estet tart

Élő online Kosztolányi-estet tart a Kaláka együttes március 27-én szombaton este a Marczibányi Téri Művelődési Központ közösségi oldalán. Az esemény megtekintése ingyenes.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az esemény két nappal Kosztolányi Dezső születésnapja előtt lesz. Az első részben az est vendégével, Máté Gáborral közös Akarsz-e játszani? című műsort adják elő, a program második felében hagyományos Kaláka-koncert hallható – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Kaláka több mint ötven éves történetét végig kísérték Kosztolányi Dezső versei, szinte nincs koncertjük a költő megzenésített művei nélkül, gyereklemezeikre is rákerült A játék és az Ódon, ónémet, cifra óra. Az együttes 2005-ben teljes kiadványt szentelt Kosztolányinak a Hangzó Helikon sorozatban megjelent könyv+CD-vel.

A március 27-én látható és hallható összeállítás is erre az anyagra épül, emellett Kosztolányi publicisztikájából, a Nyelv és lélek című kötetéből hangzanak el részletek, Máté Gábor a szerző prózai írásaiból válogat.

Az 1969-ben alakult Kalákában Gryllus Dániel (fúvós hangszerek, citera, ének), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, ének), Radványi Balázs (mandolin, gitár, ukulele, brácsa, ének) és Becze Gábor (bőgő, ének) szerepel. A kétszeres Kossuth-díjas zenekar mások mellett még József Attila, Weöres Sándor, Ady Endre, Kányádi Sándor, Kiss Anna verseinek megzenésítéseivel lett népszerű; több mint harminc lemezt készítettek.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32