fbpx

Érdekes húsvéti tradíciók a Föld körül

Alig több, mint egy hét van hátra Húsvétig, ezért lassan az egész világ az ünnepekre készül. Mivel utazni továbbra se nagyon lehet, ezért virtuálisan hozzuk közelebb a külföldi hagyományokat. Van néhány igazán érdekes közöttük!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Bilby csoki Ausztráliában

A bilby egy rettentően aranyos erszényes kisállat, ami úgy néz ki, mintha egy egeret és egy nyuszit kereszteztek volna. Sajnos azonban egyre kevesebb van belőle. Az ausztrál csokigyárak ezért Húsvétkor nem csak a megszokott állatokat öntik formába, hanem bilbyket is készítenek. Céljük ezzel, hogy felhívják a figyelmet az erszényes kisállat populációinak megfogyatkozására.

A világ legnagyobb omlettje Franciaországban

Haux település lakói minden Húsvétot közösen programmal töltenek. A családok otthon feltörnek számukra elegendő tojást, majd kiviszik a főtérre, ahol egy hatalmas serpenyőben a világ legnagyobb omlettjét készítik el. Ehhez nagyjából 4500 tojást használnak fel, ami ezer főt szolgál ki, és olykor még másnap reggelire is marad belőle!

A legrendhagyóbb húsvéti fa Pápua Új- Gineában

Pápua Új-Gineában a párás dzsungelekben nem divat a csokoládé, helyette egy igazán meghökkentő dolog díszíti a templomok előtti fákat a szertartások idejére. A helyiek – nem vicc – szivarokat és cigarettákat akasztgatnak az ágakra, amiket a szertartás után kiosztanak. Te el tudod képzelni, hogy a barkaágakon itthon tojás díszek helyett szivarok lógjanak? Egyedi lenne, az biztos!

Norvégiában a krimiké a főszerep Húsvétkor

1923-ban Húsvétkor kiadtak Norvégiában egy krimi regényt, ami a Bergen vasút környékén játszódott. Akkora siker lett a könyv, hogy a norvégok emléket akartak állítani neki. Ezért náluk Húsvétkor minden évben jobbnál-jobb krimiket vetít a televízió, sőt még a tejes dobozokon is apró nyomozós történeteket olvashatunk.

Papírsárkány fesztivál a Bermuda-szigeteken

A Brit szigeten pénteken veszik kezdetét az ünnepségek, nem is akármilyen módon. A helyi lakosok, és a hozzájuk csatlakozó turisták otthon saját maguk készítik el papírsárkányaikat, olykor a legkirívóbb formákban. Határt csak az ember kreativitása szabhat! Ezután mind összegyűlnek, és kezdődhet a közös reptetés. A bermudaiak így ünneplik a Nagy Pénteket.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32