fbpx

Elkészültek az első design LAB program párosainak szériaérett alkotásai

Elkészültek az első design LAB program párosainak szériaérett alkotásai, a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által szervezett projektben hét gyártó-tervező páros kapott támogatási keretet megálmodott termékeik megvalósításához - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A projektben hat hónapos gyártási folyamatot követően több mint 40 különleges, nemzetközi színvonalú, szériaérett termék született, például a porcelánmázzal borított lámpakollekció, az otthon kényelmét biztosító irodai bútorcsalád, az ergonómiailag tökéletesre fejlesztett szék vagy az intelligens kutyaház – olvasható a közleményben.

Mint írják, az MDDÜ gyártásfejlesztési stratégiai pillérjének első állomásaként valósította meg a design LAB inkubációs programot, melynek elsődleges célja a szektor szereplői közötti sikeres együttműködések előmozdítása, valamint a hazai gyártói háttér erősítése és korszerűsítése volt. Mindezek mellett a program a gyártásfejlesztésre, az iparág versenyképességének növelésére és az ágazat exportjának ösztönzésére is hatással akart lenni.

„Elképesztő volt látni, hogy a megvalósítás során egyre nagyobb szerepet kapott a fenntarthatóság, legyen szó újrahasznosított textilekről vagy PET palackok feldolgozásáról. A gyárlátogatások alkalmával folyamatosan figyelemmel kísértük a megvalósításhoz vezető lépéseket, hat hónap elteltével pedig bátran kijelenthetjük, hogy olyan magas minőségű szériaérett termékek születtek, amelyek esetében kivétel nélkül megfigyelhető a funkcionalitás és az esztétika kiváló ötvözése” – idézi a közlemény Bata-Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezetőjét.

A pályázatra, valamint a programot megelőző Speed Dating kapcsolatépítő rendezvényre is hatalmas érdeklődés mutatkozott, összesen 43 tervező-gyártó páros nyújtotta be jelentkezését, akik közül hét páros kapott támogatási keretet termékeik megvalósításához. A hat hónapos kivitelezési folyamatot az MDDÜ gyárlátogatásokon keresztül kísérte figyelemmel, a program végén pedig minden páros prezentálta az elkészült kollekciójának darabjait. A szériaérettség kiemelten fontos szempont volt, hiszen ez képes igazi stabilitást nyújtani a gyártók és tervezők számára.

Forrás: MTI.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32