fbpx

Megjátszott orgazmus és ami mögötte van

Életében legalább egyszer, szerintem mindenki játszott már meg orgazmust. Bár egyértelműen a férfiaknak nehezebb, de náluk is előforduló jelenségről beszélhetünk. A legtöbb esetben csupán nem akarjuk megbántani az adott partnert. De nézzünk kicsit mélyebben a megjátszott orgazmus mögé.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha nem csak egy-két elvétett esetről, hanem rendszeres megjátszásról beszélünk, akkor ott minden bizonnyal baj van. Sok esetben ez arról árulkodik, hogy a kapcsolatból hiányzik az őszinteség, a bizalom. Ha nem merjük jelezni a párunknak, hogy mire vágyunk, az a kapcsolat egészére, és annak minőségére is ki tud hatni hosszútávon.

Ahogy már említettem, ez nem csak a nőkre jellemző, habár főleg hozzájuk köthető a jelenség. Egyes felmérések szerint a nők 50 százaléka játszott már meg vagy játszik meg a mai napig orgazmust, ez a férfiak 25 százalékára igaz.

A nők esetében ez főleg a hüvelyi közösülésnél figyelhető meg, hiszen nagyobb az elvárás e tekintetben, hogy képesek a hüvelyi orgazmusra. Azonban a klitorisz vagy egyéb erogénzóna izgatása nélkül, nem mindig és nem minden nő képes elmenni. Ez a rosszul rögzült kép többek között a pornók negatív hatásából ered, ahol a legtöbb férfi azt láthatja, hogy alig kell hozzáérni a partnerhez, és az máris elképesztő gyönyöröket él át. Azonban ahány nő, annyi féle orgazmus. Így ha partner erre nem, vagy nem minden esetben képes, az sem nem az ő hibája, se nem a férfié. Egyszerűen ilyenek vagyunk. Az viszont már egy másik kérdés, hogy ezt meg tudjuk-e beszélni.

Hogy miért lett ennyire elvárt maga az orgazmus, és miért kezdték el azt sokan színlelni, az arra is visszavezethető, hogy a férfiak esetében az a kép alakult ki, hogy ez jelzi, ki mennyire jó szerető. A legtöbbek fejében az él, hogy az orgazmus a csúcs, amiért maga az aktus létrejön. És amíg a férfiak könnyebben elmennek, addig a nők gyönyöréért meg kell dolgozni. Bár tény, hogy az orgazmus egy nagyon is kellemes és fontos velejárója a szexnek, de nem az egyetlen és nem a legfontosabb pontja az együttlétnek. Egy nő teljesen máshogy éli meg az együttlétet, szépen épül fel benne a gyönyör érzése, így akár az orgazmus megléte nélkül is őszintén tudja azt mondani, hogy számára is élvezetes volt az. A férfiak többsége pedig természetesen úgy áll hozzá, hogy az orgazmus mindenkinek kijárt, ezért is fókuszálnak nagyon erre a pontra.

Miért színlelünk

A férfiak, akik színlelnek, sokszor hiszik azt, hogy abnormális, ha ők nem tudnak elmenni valamiért, hiszen a legtöbb esetben pont az ellenkező felállás szokott gondot okozni. Így sok esetben a szégyen érzete vezérli őket. A nők pedig a partnerük önbecsülését igyekeznek védeni, hogy ne érezze kevésbé jónak magát.

De megfigyelhető még az is, hogy azért színlelünk, hogy megmentsük a kapcsolatot, és megakadályozzuk a félrelépést. Hiszen ha azt érezzük és éreztetjük a partnerünkkel, hogy nekünk nagyon jó a szex, akkor nincs is baj a kapcsolattal.

Főleg a nők esetében lehet még oka az orgazmus színlelésének, hogy ezzel akarják elérni, hogy a férfi minél hamarabb elmenjen, ezzel pedig véget vessenek egy fájdalmas vagy simán unalmas együttlétnek. Mindkét nemnél jellemző lehet, hogy szégyent érez, nem meri megélni a saját vágyait, vagy fél az intimitástól.

Ha viszont sokáig tartjuk fent ezt az ál állapotot, azzal nem csak a kapcsolat elmélyülését, a bizalom kiépülését kockáztatjuk, de azt is, hogy nem tudjuk valóban megélni a saját testünket, a saját kielégülésünket. Fontos tehát ebben az esetben is a jó kommunikáció, a bizalmas légkör megteremtése, az őszinteség és nem utolsó sorban a türelem. Hiszen egy színlelt orgazmus nem fogja megoldani a párkapcsolati problémáinkat, és a szexuális életünk sem lesz jobb tőle, csupán egy hamis képet állítunk fel, amivel átverjük nem csak a partnerünket, hanem saját magunkat is. Ez pedig hosszútávon csak még elmélyültebb problémákhoz vezethet, boldogsághoz semmiképpen.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32