fbpx

Budapest közeli tavak – lehetőségek a Balatonon túl

Ha te is hozzám hasonlóan élsz-halsz azért, hogy víz közelében legyél, akár csak a megnyugtató hatása miatt, akkor ez a cikk neked szól! Ugyanis országunk a Balatonon kívül is számtalan alternatívát nyújt a tavak szerelmeseinek.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kána tó

Ha a fővárosban élsz, és nem szeretnél messze utazni egy kis vízivilágot látni, akkor pattanj fel a 41-es villamosra, és célozd meg Kamaraerdőt! Kőérberek megállónál szálljunk le a járműről, és innen már láthatjuk is a hosszan elterülő, nádassal szegélyezett Kána-tavat. Ez a hely alkalmas egy rövidebb körsétára, de szuper lehet piknikezésre is. A hosszúkás tavat egy híd keresztezi, melynek egyik végében apró vízeséseket találunk, valamint fürdőző kacsákat is láthatunk. A kalandorok ezután, vagy ezelőtt pedig tovább mehetnek ténylegesen Kamarerdőre, ami kiváló kirándulóhelyeket rejt.

Tatai Öreg-tó

Vonattal és autóval is könnyedén és gyorsan megközelíthető Tata, és egyik fő látványossága, az Öreg-tó. Partján fekszik az impozáns Tatai vár, körben pedig fák szegélyezik. Ez a hely tökéletes az aktív kikapcsolódásra vágyók számára, rengetegen választják célpontjukként biciklivel, akár gyerekekkel együtt is. De azoknak is jó választás, akik csak ücsörögnének a kisebb hullámokat bámulva, vagy beülnének az egyik étterembe, és vacsorájukat a tó vizén elterülő, a naplemente festette aranyhíd látványa mellett szeretnék eltölteni. A közelben pedig megtalálható a Fényes tanösvény, ami egy lápos, apró tavakkal tűzdelt természeti csoda. Mindenképpen érdemes ide is ellátogatni!

Székesfehérvári Sóstó

A Sóstó számomra mostanában nyert új értelmet, eddig erről a szóról mindig a siófoki Sóstó jutott eszembe, amit szintén érdemes lehet meglátogatni. Ám a fehérvárit eggyel jobban ajánlom. Székesfehérvár vonattal Kelenföldről konkrétan 40 perc, ami semmiség, ha azt vesszük, hogy néha a fővárosban A-ból B-be eljutni kétszer ennyi idő is tud lenni. Kocsival pedig szintén nagyon közel van. A környéken parkolni is lehet, de az állomástól sétálva is maximum fél óra a tó. Amiért érdemes idelátogatni az a gyönyörű, körbesétálható tó, ami nagyon gazdag madárvilággal rendelkezik. A közepén egy kisebb szigetet is kialakítottak, kifejezetten a sirályok és egyéb vízi madarak zavartalan éldegélésére. A tó partján padokon pihenhetünk meg, vagy felmehetünk a magaslesre, esetleg a vízbe nyúló kicsi félszigetre is kinézhetünk. És ha mindez nem lenne elég, akkor a közeli tanösvényre is elkirándulhatunk, vagy meglátogathatjuk Székesfehérvár egyik fő látványosságát a gyönyörű Bory-várat.

Gyömrői tófürdő

Gyömrő mindössze 27 kilométerre fekszik a fővárostól, így kocsival igen könnyen elérhető, de vonattal is mindössze fél óra az út, és ez minden ott töltött percet megér. A pályaudvartól 16 perc sétát kell megtennünk és máris elénk tárul a tófürdő festői képe. Miért érdemes idelátogatni? Mert azok közé a tavak közé tartozik, amik tulajdonképpen minden évszakban nyújtanak valami érdekességet, szépséget. Amíg nincs elég meleg, addig pihenésre és kirándulásra is alkalmas a környék, a nyári hőségben pedig fürdőzni jöhetünk ide. És ha szerencsénk van, télen befagy a vízfelszín, és még korcsolyázhatunk is rajta! A hosszú stég és a tóban álló kör alakú, fából készített bár pedig a fotósok szívét is megdobogtathatja, hiszen tökéletesen idilli képet fest.

Délegyházi tavak

Délegyháza szintén körülbelül háromnegyed óra alatt elérhető mind vonattal mind autóval Budapestről. A tavak kedvelőinek azért javaslom ezt a helyet,  mert szinte több vízzel találkozunk itt, mint szárazfölddel. Nem viccelek! Végtelen számú, kisebb-nagyobb tó helyezkedik el a területen, amik minden lehetséges opciót kimerítenek. Találunk szigeteket, félszigeteket, horgászási lehetőséget, kiránduló útvonalakat, és fürdőzésre alkalmas strandot is. Akik pedig az extrém kihívásokat keresik, számukra van vízisí és szörfözésre kialakított rész, a gyerekek pedig a csúszdapark izgalmait élvezhetik. Délegyházán egyszerűen nem lehet unatkozni, annyira gazdag élővilágban és programokban, mindenki talál legalább egy dolgot, ami érdekes lehet számára! Ugyanis akit a tavak nem mozgatnak meg, ők ellátogathatnak a közeli lovardába, vagy bérelhetnek quadot az igazán extrém kikapcsolódás érdekében.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32