fbpx

Minipizza készítés a gyerekekkel

Szuper közös családi program lehet, ha bevonjuk a gyerekeket is a főzőcskézésbe. Ehhez hoztunk ma egy receptet, aminek elkészítését biztosan a kicsik is élvezni fogják, hiszen ki ne szeretné a pizzát, főleg ha ilyen apró és variálható!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók egy tepsinyi adaghoz:

Tésztához:

30 dkg liszt

2 dkg élesztő (vagy 7 gramm instant élesztő)

3 evőkanál olaj (olíva vagy napraforgó)

só, víz

Feltéthez:

1 üveg pizzaszósz (szupermarketekben kapható)

2 közepes paradicsom

1 kisebb lilahagyma

4-5 db csiperkegomba

mozzarella – igazi vagy növényi

Ezek a feltétek abszolút ízlés szerint variálhatóak, a sonkától az articsókán át, a garnéláig bármit tehetünk igazából egy pizzára, hagyjuk, hogy ezt a gyerekek határozzák meg, annál nagyobb kedvük lesz a közös alkotáshoz.

Elkészítés:

Az élesztőt langyos vízben futtassuk fel (nagyjából 15 perc), de ez ne nagyon legyen több 2 deci folyadéknál. A lisztet helyezzük egy nagyobb tálba, és a közepén csináljunk egy mélyedést. A felfuttatott élesztőt, és az olajat hozzáadjuk és összekeverjük az egészet. Ha nagyon száraz maradt, akkor adjunk hozzá még vizet, de csak apránként, óvatosan, mindig átdolgozva a tésztát, hogy ne legyen túl folyós a végén, gyúrható állagúnak kell maradnia. Ha ez meg van, akkor takarjuk le, és hagyjuk kelni a tésztánkat egy jó óra hosszat.

Ha megkelt a tésztánk, szépen kinyújtjuk, és ha a gyerkőcök szeretnék egyben hagyni akkor így is maradhat, viszont számukra talán mókásabb, ha kis köröket vágunk belőle, és mindenki a magáét készítheti el. Kenjük be a tésztákat a pizzaszósszal, majd a zöldségek megmosása, és szeletelése után ízlés szerint helyezzük azokat a pizza tésztákra. Aki igényli fűszerezheti, vagy csak sózhatja is közben ezeket, de ez nem létfontosságú. Kerülhet a tetejére sajt is, és ezután már csak a sütés következik.

Előmelegített sütőben, 200 fokon nagyjából 20 perc alatt kész is vannak a kis mini pizzáink. Jó étvágyat az egész családnak hozzájuk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör