fbpx

UNDER500 FESZTIVÁL az Artus Stúdióban

Júniusban az Under500 újraindítja az idei kortárstánc évadot! Az Under500 egy önszerveződő fesztivál, amelynek 2021. június 19. és 20. között másodszor ad helyet az Artus Stúdió, a tavaly szeptemberi bemutatkozása után. Mozgásteret keresve egy nehéz időszakban, sokak örömére született meg ez az 500 fő alatti minifesztivál.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A fesztivált idén is a körülmények hívták életre – a hatályos jogszabályok alapján –, de azzal a kitüntetett céllal, hogy folytonosságot teremtsen a magyarországi táncszakma és a közönség számára a Covid-19 idején, spontán megoldásokat keresve olyan kihívásokra, amelyekhez a nagyobb intézmények nehezebben tudnak alkalmazkodni. A résztvevő művészek összefogásával, közös munkájuk eredményeképp valósul meg, és nem csupán a független táncszíntér képviselőinek nyújt bemutatkozási lehetőséget, hanem a performatív művészetek, a képző- és zeneművészet legfrissebb tendenciáira is reagál.

Az Under500 rugalmas, kísérleti formája más szinteken is érvényesül, hiszen a nézők egy szokatlanul tág listából válogathatnak. Lábán-díjas táncelőadások, Magyarországon még sosem látott, új projektek és work-in-progress munkák egyaránt bemutatásra kerülnek a fesztivál két napján. A klasszikusabb táncdarabok mellett helyspecifikus, interaktív műveket és zenei koncerteket is láthat, hallhat, tapasztalhat a közönség. Az immerzív performansz, a kiterjesztett valóság, a kísérleti elektronikus zene, valamint olyan kevésbé ismert műfajok is megjelennek, mint a bouffon (a bohóc mesterség egy sötétebb ágazata), vagy akár az élő szerepjáték.

Az Under500 2020 szeptemberében valósult meg először. Az akkor hét előadást bemutató egynapos eseménynek szintén az Artus Stúdió adott helyszínt. Az első év tapasztalatai arra engedtek következtetni, hogy a nézők és a szakma is igényt tartanak erre a független platformra, amely a kísérletező, a műfaji határokon átívelő, a konvencionális művészeti terekből olykor kiszoruló produkcióknak is képes teret adni.

Az Under500 a generációk közötti párbeszéd és közös gondolkodás eredménye. Célja – az idén bemutatásra kerülő produkciókkal – új kifejezésformák népszerűsítése, a különböző műfajok közötti együttműködések serkentése, és egy független szakmai színtér ösztönzése, amely közösségi alapon szerveződik, és mindig képes a megújulásra. A júniusi kétnapos fesztivál egy élhetőbb jövő felé nyit utat, amihez bárki csatlakozhat!

PROGRAM

1. NAP /2021.06.19./

➥ Bakó+Gál+Lipka+Nagy – them duos (workinprogress)

➥ Molnár+Vadas+Vass – game changer (workinprogress)

➥ Kacsó Imola + Gláser Márton – Tantusz (workinprogress) ⟺ Egyed Bea – Dark night of the Soul (STÚDIÓ)

➥ Marcio Kerber Cannabaro – UNFINISHED

➥ Kelemen Patrik – cryptic bodies

➥ Gosheaven

➥ HODWORKS – Sunday

➥ Hollow – PHOENIX

➥ Borsos Lőrinc – doomsayer

2. NAP /2021.06.20./

➥ Raubinek+Kelemen+Szabó – RAMBÓ

➥ Farkas Gergő Dávid – deepfake

➥ Lukács Levente+Rácz Réka – I don’t have OCD

➥ Biczók Anna – Egy lehetséges jövő előzményei

➥ Exotic Girlfriend

➥ Vass Imre – personal trainer ⟺ Szabó Vera – Molnár Csaba – Vacsora gyertyafényben (STÚDIÓ)

➥ Szeri Viktor – Sandy is going out

➥ side effect

➥ Gryllus Ábris- Dj Ostya – The Stanley Maneuver

✿ A Stúdióban bemutatott előadásokra limitált a férőhelyek száma. A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

✿ Az előadások kezdési időpontjat a korlátozások függvényében kommunikálják a szervezők.

JEGYEK

➥napijegy 4500 Ft

➥2 napos bérlet 8000 Ft

➥támogatói jegy 15 000 Ft, 20 000 Ft, 30 000 Ft, 50 000 Ft

✿ A kétnapos fesztiválon bármikor lehet csatlakozni, de a jegyek száma korlátozott (maximum 100 fő), ezért javasolt az elővásárlás: https://artus.hu/jegyvasarlas/

✿ Az érvényben lévő szabályozással összhangban a fesztivál kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók. Belépéskor/az online jegyek beváltásakor a védettségi igazolványt és a személyazonosításra, illetve az életkor megállapítására alkalmas igazolványt ellenőrizni fogjuk.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyelete alatt vehet részt az intézmény programjain.

Támogatók: Artus, OFF Alapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Imre Zoltán Program

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/743169119692966 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32