fbpx

Kilátástalan éttermek kilátással – sorozatajánló

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom az átalakítós műsorokat, legyen szó emberekről, vagy otthonokról, jelen esetben pedig éttermekről. Ráadásul ebben a sorozatban bőven van kulturális tartalom is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Talán ti is emlékeztek Gordon Ramsay étterem átalakítós műsorára, A konyha ördögére (Kitchen Nightmares). Ebben a sztárszakács sorra látogatta a rosszabbnál-rosszabb helyzetben lévő vendéglátóipari egységeket, és miután leszólta az ottani menüt és dekort, igyekezett segíteni, hogy felrázza a tulajokat és új életet leheljen az éttermeikbe. Ahogyan azt Ramsay műsoraiból megszokhattuk, volt itt üvöltözés, érzelmi hullámvasutak, sértődések, ellenérzések, egymásnak feszülések és kibékülések. Pedig állítólag Gordon a való életben nagyon békés. Nos, a Kilátástalan éttermek hasonló, mégis egészen más. Fogjuk a konyha ördögét, vegyük ki belőle a rengeteg drámát, adjunk hozzá békét és nyugalmat, rengeteg mosolyt, tenni akarást és kultúrát a világ minden tájáról, és megkapjuk a Kilátástalan éttermek kilátással című sorozatot.

A három főszereplő, Karin Bohn, Nick Liberato és Dennis Prescott minden tudását beveti, hogy az egyébként elképesztő helyekre épült, csodás kilátással megáldott éttermeket újraélesszék. Mindegyikük másban segít a tulajdonosoknak, akik örömmel fogadják őket és szakmai tanácsaikat. Karin Bohn enteriőr dizájner a létesítmények berendezéséért és a dekorért felel. A csavar közben az, hogy nem csak megálmodja és megtervezi, hogyan festhetne sokkal szebben az adott vendéglő vagy bár, hanem az adott helyszínen élő művészeket is felkeresi, hogy valami igazán egyedi kerüljön az átalakított éttermekbe. Így történik, hogy az egyik részben kipróbálja az üvegfújást, egy másikban a kerámiázást, egy harmadikban pedig pálmalevélből fon koktél díszt. Az út során betekintést nyer az adott régió építészetébe, lakberendezési stílusaiba, és mindezekből inspirálódva tervezi meg az új dizájnt az aktuális projektben.

Nick Liberato – eredendően szakács és producer – a bezáráshoz közel került éttermek tulajdonosaira összpontosít, beszélget velük az őket érő negatív kritikákról, és arról, hogy mi az oka annak, hogy ide jutottak. Ezután általában beveszi magát a városba, ahol éppen vannak, és a helyi szokásokból inspirálódik, valamint az ott tapasztaltak hatására alkot egy specifikus koktélt az étteremnek.

Dennis Prescott, a harmadik muskétás felel az ételekért. A szakács fő elve, hogy amit lehet, azt helyi forrásokból szerezzenek be, mind pénzügyi, mind környezeti okokból. Miután felméri az adott étterem hiányosságait, ő is a helyiekhez fordul inspirációért, és ha kell halat fog, vagy az erdőben készít el velük furcsábbnál furcsábbnak tűnő ételeket, hogy közelebb kerüljön az adott térség szokásaihoz és igényeihez. Kalandjai után aztán megalkotja a szerinte legmegfelelőbb menüsort az átalakítandó étterem számára.

Miért ajánlom ezt a sorozatot?

Azon túl, hogy elképesztően jó látni, ahogyan életre kel egy haldokló vállalkozás és a tulajdonosok szemében örömkönnyek gyűlnek, ez a műsor többről szól, mint egy étterem átalakítása. A három szakember körbejárja a világot: Szlovéniától, Kanadán át, Hawaii-ig. Mindegyik térségben olyasmiket mutatnak meg a nézőknek, ami tényleg a helyiek kultúrája, öröksége. Éppen ezért azt gondolom, hogy a Kilátástalan éttermek kilátással egyrészt nagyszerű lehetőség a nehéz helyzetbe került vendéglátóipari egységeknek, másrészt pedig egy szuper ismeretterjesztő műsor is nekünk, nézőknek.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32