fbpx

Így spórolj a nyaraláson

Én mindig azok közé tartoztam, akik elég spontán döntötték el a nyaralásuk idejét és helyét, sokszor attól is függően, hogy éppen hova lehet olcsón eljutni. A legtöbb család számára ez egy mindenképp költséges program, de számos pontján tudunk spórolni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Készülj fel időben

Tudom, egyrészt ezzel elkéstem, mert szezon van, másrészt ellentmondok az imént bevallott spontaneitásomnak, de amúgy ezek nem zárják ki egymást. Ami azt jelenti, hogy már év elején tudom, hogy valamikor a nyáron vagy kora ősszel szeretnék utazni és eszerint igyekszem-ha tudok-pénzt félretenni. Különíts el erre egy elektronikus, online széfet vagy akár egy valódi kis dunsztos üveget, amibe gyűjtöd az összeget. Ez segíthet abban is, hogy ne költsük feleslegesen a pénzüket, és kicsit jobban beosszuk azt.

Legyél rugalmas

Nem azt mondom, hogy mondj le álomutakról vagy régóta vágyott helyszínekről, csupán, hogy próbálj kicsit kimozdulni a komfortzónádból. Például az utazást tekintve. Sokszor olyan nevetségesen olcsó repülőutakra lehet lecsapni, ha nem ragaszkodunk konkrét időszakokhoz, amik esetleg nem kedvező árfekvésben vannak, hogy meglepődnénk. Tudom, ez sok minden függvénye, de nem árt több helyen is körülnézni, legyen az égi vagy földi közlekedés. Ha repülő, akkor pedig a Skyscanner oldalát ajánlom mindenképp.

A drágább nem mindig jobb

Ha te megrögzött szálloda fan vagy, aki csak a teljes ellátás és a medence partján érzed jól magad, akkor ez a cikk nem neked szól. Ha viszont képes vagy ebből lejjebb adni, akkor számos szuper lehetőség közül választhatsz. Igényes apartmanok, hostelek, kempingek, faházak várnak, és a méltán népszerű Airbnb-ről se feledkezzünk meg. Nem csak, hogy töredék áron szállhatunk meg, de sok esetben ennek köszönhetően közelebb kerülhetünk a helyi kultúrához is.

Mérlegelj

A legtöbb nyaralás főleg az étkezésen szokott megcsúszni, eddigi tapasztalataim szerint. Vannak olyan országok, városok, ahol annyira olcsó árakon lehet éttermekben étkezni, hogy teljesen megéri, de ez nem az átlag. Ha a szálláson van lehetőség, néha jól jöhet, ha ott főzünk magunkra. De teljesen megértem, ha a nyaralás során nincs kedved a konyhában robotolni. Nem árt felfedezni a kisebb, de megbízható utcai árusokat, esetleg a helyieket is meg lehet kérdezni, hol érdemes étkezni. Valamint csak azért mert nyaralsz, nem kell egy havi fizetésedet erre költeni, szabj itt is egy maximumot, amit ételre, szórakozásra szánsz.

Legyen terv

Amellett, hogy a nyaralás a pihenésről és a kikapcsolódásról szól, nem árt, ha nem megyünk tönkre a végére. Tudd, hogy mi fér bele és ne csábulj el minden apróságra, legyen az program, étel vagy egyéb dolog „egyszer élünk” címszó alatt. Te is jobban el tudod magad engedni, ha már az elején megszabsz határokat és nyaralás közben, és után nem kell számolgatni, mennyi is marad.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32