fbpx

Visszatérés a múzeumokba – fotókiállítások idén nyáron

Szép lassan visszatér az élet a múzeumokba, ennek köszönhetően az elmúlt egy évben egyre növekedő kulturális éhségünket végre kielégíthetjük. A fényképészet szerelmesei pedig újra dúskálhatnak a kiállításokban!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Ludwig Múzeum

Lassú élet. Radikális hétköznapok

A Lassú élet kiállítás az eredeti tervek szerint tavaly ilyenkor nyílt volna meg a nagyérdemű számára, ám sajnos a vírus keresztülhúzta a Ludwig számításait. Idén azonban semmi sem állhat már a múzeum útjába, július 14-től megtekinthető a környezeti változásokat bemutató tárlat. A fotókiállítás felhívja a figyelmet a globális problémákra, arra, hogy jelenlegi életmódunk hova vezette a világot társadalmilag, gazdaságilag, környezetileg. Valamint rámutat, hogy van kiút mindezekből: a megoldás egy lassúbb, fenntarthatóbb életszemlélet.

Nagylátószög. 120 éves a magyar film

„Az első megrendezett jeleneteket is tartalmazó magyar filmet, A tánczot 1901. április 30-án mutatták be a budapesti Uránia Tudományos Színházban. Ezt az időpontot tekintjük a magyar film születésnapjának.” Írja a Ludwig a Nagylátószög leírásában. A kiállítás a magyar filmtörténet 120 évének kiemelkedő pillanatait mutatja be, ezzel egy időutazásra invitálva a látogatókat a némafilmektől egészen napjainkig. Július 23-től megtekinthető.

Capa center

Csillagöböl

Augusztus 8-ig láthatjuk a Capában Szalontai Ábel különleges fotósorozatát, melyet világítódobozokba installáltak. A művész a világ különböző vízpartjaira tett utazásait dokumentálta, tárlata egy évtized munkáját öleli fel. Minden egyes barangolása alkalmával kereste a különböző történeteket, melyek a vizet az emberrel összekötik, vagy ahogyan egyik a másik életét formálja. Hiszen a vízpartok ugyanannyira lehetnek pozitív, megnyugtató nyaralási pontok, mint amennyire egy gazdasági központ vagy egy csata színhelyei, ami már inkább negatív. Ábel ezt a különbözőséget mutatja be képein keresztül.

Műcsarnok

Fotóikonok – Archívumból történelem

A Budapest Fotófesztivál részeként tekinthetjük meg a Műcsarnokban, augusztus 22-ig ezt a széles skálán mozgó fotókiállítást. A képek a new york-i Howard Greenberg Gallery gyűjteményéből kerültek hazánkba, és a fotográfia 20. századának történetét mesélik el a maga kitűnő alkotók lencséin keresztül. Olyan híres művészek fényképeit láthatjuk, mint John Heartfield, Walker Evans, Man Ray, vagy Helmut Newton.

Kik vagyunk

A Műcsarnok 125. születésnapjához kötődően nyílt meg márciusban a Kik vagyunk című fotókiállítás. A tárlat a képzőművészek világába kalauzol, ahol láthatunk portrékat az adott művészekről, de megismerhetjük stúdióikat is, hogy hogyan dolgoznak vagy látják saját magukat környezetükben. Előkerültek olyan képek is, melyek képzőművészeti eseményeken, találkozókon készültek, így valóban egy teljes képet kaphatunk erről a világról.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32