fbpx

Változatos élményt nyújt az Őrségi Nemzeti Park kínálata

Színes programokon keresztül mutatja be az Őrség különleges természeti, kultúrtörténeti és néprajzi értékeit az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

 Emlékeztettek: Magyarország legfiatalabb nemzeti parkját 2002-ben alapították, területe magában foglalja az Őrséget, a Vendvidéket, a Rába szabályozatlan völgyét, a Belső-Őrséget és Szentgyörgyvölgy környékét. Az igazgatóság létesítményeit évente átlagosan 70 ezer látogató keresi fel, az érdeklődők két látogatóközpont, öt bemutatóhely, 21 tanösvény, egy-egy arborétum és természetiskola kínálatából választhatnak.
   

 Azoknak, akik a térségben több napot is szívesen eltöltenének, a Keserűszeri vendégházban és a Harmatfű Természetiskolában nyílik erre lehetőségük. A nemzeti parkba látogatva érdemes megfigyelni a terület gazdag lepkevilágát, bejárni a szőcei tőzegmohás láprét tanösvényét, vagy Szalafőn bepillantani a bölények, vadlovak világába – hívta fel a figyelmet a minisztérium. Kiemelték: az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság a többi nemzeti park igazgatóságához hasonlóan arra törekszik, hogy minél komplexebb, négyévszakos programkínálattal várja vendégeit. Egyik legnépszerűbb rendezvényük az Őrségi Tökfesztivál, amelyet idén szeptember 10-12. között tartanak.
    

A programok hagyományosan Nagyrákoson, Őriszentpéteren, Szalafőn és Magyarszombatfán zajlanak – ismertette a tárca.

Forrás: MTI

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32