fbpx

A mosoly ereje

A mosolygásról mindenkinek a jókedv, boldogság, idill jut eszébe. Nem meglepő, hogy számtalan pszichére gyakorolt jótékony hatást tulajdonítottak neki! De nem a gúnyos, másokat kinevető, hanem az őszinte mosolyról van szó. Próbáld ki te is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
A mosolygás fiatalít

Ha nem lenne más előnye a mosolygásnak, szerintem sokan már csak emiatt hálásak lennének. Egy amerikai egyetem kutatásából kiderült, hogy a mosolygástól a környezeted fiatalabbak gondolhat. A tanulmányhoz végzett kísérletben a diákoknak idős emberek életkorát kellett belőniük, és az, aki mosolygott, fiatalabbnak tűnt a koránál. Azokat a személyek pedig, akik csak a homlokukat ráncolták, idősebbnek minősítették.

A mosolygástól vékonyabbnak tűnsz

Na, máris mindjárt elkezdtél mosolyogni, igaz? Ennek a ténynek alapjait szintén ugyanannak az egyetemnek kutatása biztosítja, miszerint a véletlenszerűen kiválasztott képeken megjelenő szomorú arcokat a felmérésben résztvevők szimplán teltebbnek ítélték.

A mosoly jó közérzetet teremt

A külsőségek után jöhetnek a belső tények. Minden alkalommal, mikor mosolygunk, jó hangulatot idézünk elő az agyunkban. Próbáld csak ki! Igen, most. Ilyenkor lényegében a boldogságért felelős hormonok, mint a dopamin, endorfin és szerotonin kezdenek ünnepelni. Bónuszként pedig ezek a hormonok fájdalomcsillapítóként is szolgálnak.

A mosoly több örömet okoz az agyban, mint a csokoládé

Hihetetlennek tűnik, de Ron Gutman, A mosolygás titokzatos ereje szerzője szerint kutatások bizonyítják, hogy egy mosoly ugyanolyan szintű agyi stimulációt képes generálni, mint 2000 tábla csokoládé! Valakivel szívesen kipróbálnám, de ki az, aki megbír enni 2000 tábla csokit?

Még egy ok nélküli mosoly is hangulatjavító hatással bír

Nagy általánosságban azt gondoljuk, hogy kizárólag pozitív élmény csal mosolyt az arcunkra. Persze ez is igaz, de emellett egy ok nélküli mosoly is pozitív élményt nyújthat! Ahogy Thich Nhat Hanh buddhista szerzetes mondta „Néha az öröm a mosolyod forrása, néha pedig a mosoly az öröm forrása”. Még azok a kutatási alanyok, akik ceruzát helyeztek a fogaik közé, hogy ajkukat mosolygásra kényszerítsék, valóban jobban érezték magukat. Tehát ha rossz kedved van, vagy valamit nagyon magadra kell erőltetned, csak mosolyogj közben és kész. A mosolygás képes megváltoztatni belső érzéseidet!

A mosolygástól előzékenynek, kedvesnek és hozzáértőnek tűnsz

Az első két tulajdonságra zsigerből rávágjuk, hogy igaz, de hogy jön ide a szakértelem? Ha szomorúnak vagy idegesnek látszol, akkor mások megkérdőjelezhetik, hogy jó vagy-e abban, amit csinálsz. Viszont ha mosolyogsz, vagy vidámnak tűnsz, sokkal határozottabbnak látszol. Lehet, hogy valójában ez a sikeres üzletemberek titka?!

A mosoly ragályos

Nem kell 24 karátos fogsorodnak lennie vagy hírességé válnod ahhoz, hogy mosolyod hatással legyen a környezetedre. Ha szeretnél segíteni másokon, és jobb kedvre bírni őket, egyszerűen csak mosolyogj!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32