fbpx

Bazsalikomot az ablakba! – Megjelent Agócs Írisz új képeskönyve

Agócs Írisz varázslatos illusztrációi között barangolhatnak az olvasók a népszerű szerző-illusztrátor legújabb, kertészkedős meséjében, ami nem más, mint egy környezetvédelem fontosságára reflektáló történet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az egyedülálló képeskönyv didaktikus eszközök nélkül tanítja meg a gyerekeknek, hogy akár apró változtatásokkal is sokat tehetnek a Föld megmentéséért, a jövőnkért.

Agócs Írisz meséit és illusztrációit rengeteg család szereti. A népszerű szerző-illusztrátor most egészen új stílussal jelentkezik; a régi és leendő rajongóknak is sok meglepetést tartogat új könyve, melynek témája az önfenntartó gazdálkodás. A szerző új technikával – ceruzarajzok nélkül, ecsettel és festékkel készített illusztrációkkal – készült kötete könnyen befogadható stílusban ismerteti meg a környezettudatos, ökológiai gazdálkodás alapjait gyerekekkel és felnőttekkel is. A fenntarthatóság kérdése népszerű és fontos téma, de itthon még alig íródott hasonló könyv gyerekek számára.

Forrás: Pagony Könyvesbolt

A Mici megmenti a világot sorozattal a szerző arra vállalkozott, hogy gyereknyelven, egy cserfes, szeretnivaló kislány karakterén keresztül mutassa meg a kicsiknek, hogyan lehet fenntarthatóbban és környezettudatosan élni. Annyira egyszerűen, hogy arra még egy óvodás is képes. A címszereplő Márkó bácsi kertje egy igazi csoda, ami a lehető legkevesebb beavatkozást igényli az embertől, ahol vegyszermentesen nő a paradicsom, a brokkoli, a spenót. A szerző ehhez a mintát egy holland házaspár, Maria és Marco kertjéből hozta, és tőlük sajátította el az önfenntartó gazdálkodás elméletét és gyakorlatát is. Mici ebben a kertben idillien tapasztalja meg a természet egyensúlyát, hogy a növények megfelelő párosításával megelőzhető a kártevők elszaporodása és pusztítása, az esővíz összegyűjtésével ivóvizet spórolunk, és azt, hogy a kertész egyik legjobb barátja a mulcs. A varázslatos illusztrációkkal életre keltett történetből kiderül, hogy minden mindennel összefügg. Az egyensúlyra törekvés Márkó bácsival egészen békés, egyszerű, és természetes.

A Márkó bácsi kertje könnyen olvasható, színes mesekönyv lehetőséget teremt arra, hogy közösen beszélgessünk a minket körülvevő környezetről, nézzünk körbe, és találjuk meg azokat a hozzánk közel álló megoldásokat, melyekkel jobbá tehetjük a világot. Ha nem pazarolunk otthon, a kicsi sem fog felnőttként, ha szeret a kertben játszani, vigyázni is fog rá, ha pedig maga nevelgethet egy-két fűszernövényt (akár az ablakban), akkor valószínű, hogy nyitottabb lesz az új, egészségesebb ízekre. A könyv kíváncsivá teszi az olvasókat, és alternatívákat mutat arra, hogyan tudunk kis lépésenként változtatni a berögzült, de egyre kevésbé fenntartható szokásainkon.

„Sokszor a legbonyolultabb dolgokat egyszerű, aprónak tűnő lépésekkel lehet megváltoztatni – a felnőttek persze gyakran elfelejtik ezt, de a gyerekek még tudják! Így van ezzel Mici is, aki eldöntötte: megmenti a világot! Gyorsan el is kezd kutakodni, hogyan is lásson hozzá. Márkó bácsi pedig, akinek olyan kertje van, mint senki másnak, bevezeti őt egy különleges világba… A sorozat első része a klímaválság kérdéskörét járja körül, és ad a kicsiknek befogadható és megvalósítható megoldási javaslatokat. Mindezt csodás, élettel teli képekkel, viccesen és gyereknyelven… egy zöldebb bolygó reményében.” – ajánlja a könyvet Nagy Réka – Ökoanyu

A könyv 5-8 éveseknek szól.

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/agocs-irisz-marko-bacsi-kertje-beleolvaso-fenntarthatosag-gyerekkonyv

Interjú a szerzővel: https://www.pagony.hu/cikkek/agocs-irisz-marko-bacsi-kertje-interju-fenntarthatosag-permakultura-gyerekkonyv

Szöveg és kiemelt kép forrása: Pagony Könyviadó

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek