Hozzávalók 4 főre
- 4 adagnyi durum spenótos orsótészta
- 190g zöld pesto
- Ricotta sajt 250 g
- 1 nagyobb cukkini
- Körülbelül 12 darab koktélparadicsom a tálaláshoz
- Magvak (napraforgómag vagy fenyőmag)
- Olívaolaj
- Zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom)
Elkészítés
A tésztának tegyünk fel bőséges vizet forrni. Amíg a víz melegszik, mossuk meg a cukkinit és vágjuk apró kockákra. Tegyünk kevés olajat egy serpenyőbe, és ha forró, mehet rá a cukkini, amit én sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal fűszereztem. Süssük addig, amíg meg nem pirul. Közben a víz felforr, így mehet bele a tészta. Természetesen nem feltétlenül kell az általam említett tésztát választani, de véleményem szerint ez a spenót íz adja a tökéletes alapot. Ha megfőtt, porciózzuk ki, és keverjük hozzá a ricottát, a zöld pestot, illetve a cukkinit. A tetejére pedig mehetnek a magok és a koktélparadicsom egészben vagy félbevágva. Ugye milyen egyszerű? Jó étvágyat hozzá!