fbpx

Szezonális kiállítások, amiket nem érdemes kihagyni

Az ősz a kirándulások mellett a múzeumlátogatások fő időszaka is. Idén is számtalan izgalmas tárlat várja a látogatókat, amik közül mi is jó szívvel ajánlunk néhányat!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nagylátószög

A magyar film történelmének kezdetét 1901-re datálják, azóta 120 év telt el, ami filmipari időszámításban igen hosszú, és pont elég arra, hogy teljes átalakuláson menjen keresztül. Ennek a hosszú időszaknak a tiszteletére készült el a Nagylátószög című tárlat, ami a magyar film ikonikus jeleneteit, és kulisszák mögötti pillanatait örökíti meg, emléket állítva a hazai filmművészetnek. A kiállítást a Ludwig múzeumban november 14-ig lehet megtekinteni.

André Kertész Szigetbecsének ajándékozott képei

André Kertész a magyar fotótörténelem egyik legfontosabb alakja. A karrierje felé vezető út első lépcsőfoka pedig egy szigetbecsei házikó padlása volt, ahol gyerekként egy rokona régi lapjaira, fotóira bukkant. Ekkor határozta el ugyanis, hogy ő is fényképezéssel akar foglalkozni, és onnantól kezdve mindig leste a megörökíthető pillanatokat. Szigetbecsét pedig végleg a szívébe zárta, mint mindennek a kezdetét. Élete során több alkalommal is visszatért ide, még a halála előtti évben is járt a faluban. A fotográfus közel 120 képet ajándékozott Szigetbecsének emlékül, ezekből nyílt tárlat a Capa központban, amit egészen az év végéig látogathatunk.

World Press Photo

Ha ősz akkor World Press! Idén sem maradhat el a legjobb sajtófotókat felsorakoztató tárlat, amit a Magyar Nemzeti Múzeumban tekinthetünk meg október 31-ig. Ha tippelni kellene, akkor egy biztos: maszkos fotóból nem lesz hiány, hiszen a tavalyi év leginkább nyomot hagyó történése a covid megjelenése volt. Mindazonáltal érdemes meglátogatni a kiállítást, és megnézni, hogyan ábrázolja a világ történéseit egy fotográfus.

360 Design

A Design héthez csatlakozva rendezik meg  a 360 Design-t, ami elsősorban hazai és regionális művészek, tervezők termékeit kívánja felsorakoztatni. Célja, hogy jobban megismerje a közönség a magyar dizájnereket, és segítse őket a nemzetközi piacra való betörésben. Továbbá ebben az évben az újrahasznosításra és az anyagtudatos tervezésre is felhívják a figyelmet. A kiállítás a Bálnában látogatható október 4-10 között, valamint online is megtekinthetőek egyes részei, erről itt tudtok tájékozódni.

ARC kiállítás

Még másfél hétig nézhetjük meg hazánk egyik legszókimondóbb kiállítását, a minden év őszén megrendezett ARC közérzeti kiállítást. Talán nem meglepő, hogy az idei tárlat fő vonala a kiábrándultság, hiszen mindenki számára megterhelő év áll mögöttünk a vírus és a mindennapok szempontjából is. A plakátok idén is ütősek lettek, érdemes megnézni őket a Bikás parkban!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32