fbpx

Clickbait, te kattintanál? – sorozatajánló

Két okból kezdtem el ezt a sorozatot: az egyik, mert valaki lehúzta, a másik, mert az egyik kedvenc színésznőm játszik benne. Majd szintén két okból néztem aztán végig: mert behúzott és meglepett teljesen.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Először instagramon jött szembe velem a Clickbait című sorozat, egy lány totál leszólta a sztorijában. Megállapítottam magamban, hogy a negatív reklám tényleg működő reklám, és már csak azért is kíváncsi voltam rá. Na meg Zoe Kazan majdnem minden egyes filmjét láttam, amihez valaha köze volt, szóval sorsom innentől eldöntetett. És nem bántam meg.

Storyline

Történetünk egy családról szól, akiknek látszólag abszolút normális élete egy kevésbé szép napon teljesen felfordul. Ugyanis az apának, Nicknek váratlanul nyoma veszik. Majd az Interneten elterjed egy videó, amiben az apa kikötözve ül egy széken, előtte egy táblával, miszerint nőket bántalmazott. A felvételhez társul egy leírás is, amiben a videókészítő tájékoztatja a nézőket arról,ha a videó eléri az 5 milliós nézettséget, akkor Nick-et megölik. Ezen a ponton én személy szerint azt hittem, ez a történet korunk társadalomkritikája arról, hogy a clickbait mennyire működik, és, hogy az emberek még akkor is rákattintanak valamire, ha az valakinek az életébe kerülhet. Tévedtem, és ez volt az első meglepetés a sorozatban. Ugyanis ezután nagyon szépen kezdett kibontakozni a történet, mely minden részében egy-egy karakter személyiségét, valódi énjét és titkait fedte fel, betekintést nyújtva életébe. Aztán jött a következő meglepetés, nagyjából az évad felénél. Addig úgy tekintettem a történetre, hogy ez megint az a tipikus sztori, amiben a férfi vétkezett, és mindenféle bűnei kerülnek napvilágra. Megintcsak tévedtem, de hogy miért, és pontosan miben, azt már nem árulom el, mert erős spoiler alertet kéne fújnom előtte. 

Mindenesetre egy biztos: mindenkinek vannak titkai, ballépései, hibái nemtől és kortól függetlenül. A sorozat érzelmi hullámvasutakról, , megbánásról, meg nem értettségről, és leginkább félreértettségről szól. A Clickbait beszippant és olykor lelkileg nagyon lehúz, ugyanakkor meglepően fordulatos, ami ma már egészen ritka. Ezért ajánlom nektek.

/ A sorozat a Netflixen található /

Fotó: imdb.com

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32