fbpx

Ételek, amik fokozzák a szexuális vágyat – Tényleg működnek az afrodiziákumok?

Egyes feltevések szerint bizonyos ételek képesek szerelmes hangulatot ébreszteni bennünk. Az afrodiziákumok, amit a görög szerelem istennőjéről, Aphroditéről neveztek el, olyan ételek, amik felpezsdíthetik a szexuális vágyat. Vajon hogyan működnek?
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Mik azok az afrodiziákumok?

Élelmiszertudományi kutatók olyan összefüggéseket kerestek, amik kimutatják, hogy egyes ételek a szexuális vágy növekedéséhez vezetnek. És bár nem feltétlenül a szerelmi életedet pezsdítik fel, egyes ételekben tényleg vannak “jó érzés vegyületek, mint például a chili paprikában lévő kapszaicin, ami fokozza a testi érzéseket, vagy antioxidánsok olyan gyümölcsökben, mint a cseresznye, gránátalma, füge, eper, amik javítják a vérkeringést. Azok a termések pedig, mint az osztriga, spárga, füge egyszerűen az intim testrészekre hasonlítanak.

Mely ételek ismertek afrodiziákumként?

Az öt leggyakoribb étel a mai napig vita tárgyát képezi, hogy meghozzák-e a kívánt eredményt.

Articsóka

Az articsóka afrodiziákum történetét leginkább népmeséknek köszönheti. Catherine de Medici franciaország egykori királynője, aki az ételek és a romantika olthatatlan vágyáról volt ismert, articsókát hozatott Franciaországba, amikor feleségül vette II. Henrik. Ezen kívül egy 17. századi francia író, Dr. Nicolas Venette arról számolt be, hogy a svéd nők, akik elhanyagolva érezték magukat a hálószobában, articsókát etettek a férjeikkel, hogy növeljék a szexuális vágyukat. Akár hiszel az articsóka romantikus erejében, akár nem, ha megkóstolod, az íze miatt egynél biztosan nem fogsz megállni. Ráadásul tele van egészséges antioxidánsokkal!

Spárga

Amellett, hogy a spárga alakjában a férfi nemi szerv hasonmása, tele van kalciummal, E-vitaminnal és káliummal is, amelyek segítik a vesék és a húgyutak tisztítását, valamint egy extra adag energiát adnak. A spárgában található aszparaginsav segít semlegesíteni a szervezetünkben a felesleges ammóniát, ami fáradtsághoz és szexuális érdektelenséghez vezethet.

Csokoládé

Az állítás mögötti meghúzódó érvek egy 2006-os, Journal of Sexual Medicine-ben megjelent tanulmányból származnak, ami a csokoládé afrodiziákumként való bizonyítását vizsgálta. Észak-olaszországi nőkön végzett vizsgálat eredményei megerősítették a kapcsolatot a csokoládé és a fokozott szexuális vágy között. A csokoládé tartalmaz egy olyan vegyületet, amely részt vesz a szexuális éberségben: a tripofánt, a szerotin építőkövét, melyről ismert, hogy fokozza az élvezeketet. Érdemes az étcsoki verzióval kísérletezni.

Füge

A füge alakja, illata és állaga hozzájárul a gyümölcs afrodiziákum hírnevéhez. De azért az is számít, hogy mit tartalmaz! A fügében található aminosavak működnek vágyfokozóként. A fehérjék építőköveiként az aminosavak támogatják a szaporodáshoz szükséges nemi hormonok termelődését. Egyesek szerint a fügében található aminosavak az állóképességen is javítanak.

Osztriga

Az osztriga szintén tele van hatásfokozókkal. A benne található cink a tesztoszteron termeléshez nélkülözhetetlen mikrotápanyag. A cinknek továbbá az az egyedülálló hatása is létezik, hogy elősegíti az egészséges spermiumok termelését, ami létfontosságú lehet gyerekvállalás esetén.

Chili paprika

A chili paprika legnagyobb előnye, hogy endorfinokat, természetes fájdalomcsillapítókat szabadít fel, amik belső tüzet váltanak ki. Történelmileg a chili paprikát több kultúra használta nemcsak afrodiziákumként, hanem érzéstelenítőként is: a szív és érrendszer egészségének elősegítésére, krónikus fájdalmak enyhítésére. Egy legenda szerint  Montezuma azték uralkodó chilis csokoládés italt ivott, ami talán inkább cukrozatlan kakaó volt chilivel, hogy legyen ereje minden nap kiszolgálni a női háremet. 

Eper

Az eper színe és formája szintén hozzájárul a libidófokozó gyümölcs hírnevéhez. Az állítás mögött viszont tudomány is rejlik: az eper gazdag C – vitaminban, ami hozzájárul a libidó fokozásához.

Bár nem árt időnként az itt felsorolt ételeket fogyasztani, a kiegyensúlyozottabb étrend valószínűleg hatékonyabb tud lenni hosszú távon, még a szexuális teljesítésünket is beleértve. Az egészsége táplálkozás, fizikai aktivitás kombinációja működhet annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat és a libidónk is a helyén legyen. De természetesen bármikor kényeztethetjük magunkat a cikkben olvasottakkal annak érdekében, hogy párunkat az ágyba csaljuk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32