fbpx

Így dobd fel a januári szürke hétköznapokat

Érezted már, hogy miután vége a karácsonynak és túl vagyunk a szilveszteri bulin, úrrá lesz rajtunk egy üres érzés? Ezt az ünnepek hiánya teheti, ami a szürkeség és egyhangúság bélyegét nyomja a januári hónapunkra.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vége a készülődésnek, a családi összejöveteleknek, a baráti mókázásoknak és elindul egy újabb év.  Hogyan lehet ezt az időszakot tartalmasan, felszabadultan és a hétköznapokból kicsit kizökkenve átvészelni? Ráadásul tudtad, hogy tudósok szerint januárnak vannak az év legnyomasztóbb napjai? Itt van pár praktika, tevékenység, amivel te is feldobhatod az év elejét!

Újévi fogadalom? Inkább tervezzünk!

Elterjedt hagyomány, hogy az óév végén, az újév elején fogadalmakat teszünk. Jellemzően, az emberek többsége fogyni szeretne vagy egészségesebb életmódra váltani, többet mozogni. Az első hetekben még tartják is magukat fogadalmukhoz, aztán a lelkesedés elkezd alábbhagyni, végül csak kevesen tartják be hosszú távon a maguknak tett ígéreteiket.

Fogadalmak helyett inkább tervezzünk! Sokkal könnyebben fogjuk tartani magunkat a terveinkhez, mint a fogadalmainkhoz, és a Január is izgalmasabb lesz, ha a terveinkért teszünk és kitartunk. Ezeket a terveket érdemes apró lépésekre bontani. És ne felejtsd el, megadni magadnak az ünneplést minden egyes apró lépésnél.

Az elérni kívánt céljainkat írjuk le naplóba, határidőnaplóba vagy egy papírlapra. Jó érzéssel tölt el, ha fellapozzuk és kipipálhatjuk őket! Ha tetszik, ragassz mellé motiváló matricákat, készíts hozzá rajzokat, ezekkel feltűnőbb és vonzóbb lesz minden egyes lépés.

Nem utolsó sorban pedig a siker alapja a kitartás! Higgy magadban, ne hagyd, hogy mások eltántorítsanak a célodtól!

Szabadtér vagy bekuckózás?

Többen nem szeretik a hideget, de sokan vannak azok az emberek is, akik meglátják a csodát a téli tájban. Akár szereted a téli időjárást, akár nem, egy séta a természetben ilyenkor is felszabadítja az elmét és kikapcsol, nem mellesleg nagyon egészséges testnek és léleknek egyaránt. A havas a táj, a ropogó hó hangja egyenesen csilingelő a lélek számára. Tölts minél több időt a szabadban télen is, még aludni is jobban fogsz éjszaka! 

Viszont ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ősztől tavaszig a bekuckózás időszaka van. Nem csoda, ha ilyenkor többször azt érezzük, hogy jól esne egy forró ital, a puha takaró és egy jó könyv vagy sorozat, netán film. Ne vond meg magadtól ezt az élvezetet! Ebben az időszakban szükségünk van egy kis szívet-lelket melengető időre otthonunk melegében. Gyújtsunk gyertyát, vagy füstölőt, kapcsoljunk kisebb fényeket és élvezzük a magunkkal töltött időt! 

Akár kint, akár bent tevékenykedünk, törekedjünk arra, hogy olyan tevékenységet válasszunk, ami igazán jól esik a számunkra.

Legyen egy új hobbink

Mindegy, hogy sport, tánc vagy kézműves foglalkozás, ha eddig nem volt hobbink, itt az ideje bevezetni valami újat az életünkbe. Ha megtaláljuk a nekünk valót, az keretet fog adni a mindennapjainknak. Január alkalmával nagyon sokan hirdetnek új képzéseket is, amik közül választhatsz. De számtalan lehetőség van akár otthoni hobbiba belekezdeni! Bármit is választasz, merülj el benne, kapcsolódj ki és élvezd!

Szervezzünk több baráti összejövetelt

Nem kell buliba menni, ha egy kis szórakozásra vágyunk. A barátaink körében otthon a négy fal között vagy vendégségben is jól érezhetjük magunkat!

Kinek ne esne jól egy baráti csevej, egy pohár bor és sok nevetés? Általában már csak az est megszervezése örömmel és izgalommal tölti el mindenkit Egyezzetek meg, hogy minden vagy majdnem minden hétvégén valaki megvendégeli a társaságot. Adjatok témát az összejöveteleknek: társasjátékozás, film-maraton, vagy borkóstolás. Könnyebb egy szürke hónapot átvészelni ilyen kikapcsolódással, mint a folyamatos otthonüléssel! 

Egy kis lakberendezés belefér?

Télen napjaink többségét a lakásunkban töltjük. Miért ne lehetne ezt az időt azzal tölteni, hogy végre átrendezed a szobádat vagy a nappalit? Instagramon vagy Tik-Tok-on számos videót találunk konyhák rendszerezéséről, lakberendezésekről. Van, aki beleszeret a takarításba vagy a rendszerezésbe ezek segítségével. Sokkal jobban fogod érezni magad egy kis megújulás után, ha mindennek megtalálod a helyét. 

Fejlesszük Magunkat

Sok fórum, szakember és könyv segíthet nekünk ebben a témában. Érdemes az évet egy alapos önvizsgálattal, Önismerettel kezdeni. Több önbizalmunk, és lendületünk lesz ezáltal a terveinkhez, céljainkhoz. 

A mozgás segít kikapcsolni az agyunkat, a jóga vagy a meditáció a testet és az elmét is ellazítja. Ezek mind nagyszerű relaxációs gyakorlatok, melynek során fel tudod dolgozni a benned levő feszültséget. Ha megszabadulunk a feszültségtől, egészségesebbek leszünk, javulnak a kapcsolataink, könnyebben sajátíthatunk el új készségeket is. De legfőképpen hatékonyabban és könnyebben rátalálhatunk önmagunkra. 

Bármennyire is szürkének és egyhangúnak tűnik a januári hónap, ezek mind-mind olyan praktikák, amelyekkel kicsit kiszakadhatunk belőle, feldobhatjuk azt. Az év kezdetén a legtöbben sikeresebbek szeretnének lenni a munkában, ami nagyon jó. De! Ne csak a munka létezzen számunkra! Ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk bármiben, kell a kikapcsolódás és a pihenés, különben hogy regenerálódik a testünk-lelkünk?! Ne engedjünk a „téli depressziónak”! 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32