Hozzávalók a salátához:
Fél doboz búzacsíra (kb. 50 g)
2 paradicsom
Fél fejes saláta
1 nagy kápia paprika
⅓ lilahagyma
½ kígyóuborka
Hozzávalók a dresszinghez:
1.5 teáskanál méz
1 teáskanál mustár
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés:
A saláta hozzávalóit mossuk meg, majd a csíra kivételével aprítsunk fel mindent és egy nagy tálban keverjük össze.
Ezután egy kistálban vagy bögrében, egy kanál segítségével alaposan dolgozzuk el a dresszing hozzávalóit. Ha mindennel kész vagyunk, öntsük a dresszinget a salátára.
Tipp a megfelelő eloszlatáshoz: én szeretek jól zárható ételhordó dobozt használni, ebbe teszem a salátát, ráöntöm a dresszinget, majd becsukom a dobozt és jól összerázom az egészet. Így biztosan mindenhova jut az öntetből, és megfelelően elkeverednek a zöldségek is!
Miután kész vagyunk, tehetjük egy szebb tálaló tálba a salátánkat és és húsos, vagy vegetáriánus ételek mellé szervírozzuk.
+tipp: ha a salátába beledobálunk néhány olívaolajon és szójaszószban átsütött tofu szeletet, akkor teljes értékű egytálételként is megállja a helyét ez a keverék, mondjuk könnyű vacsora gyanánt.
/A kép csak illusztráció/