fbpx

Múzeumpedagógia foglalkozásokkal és farsanggal bővülnek a Deák17 Galéria kiállításai

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria év elején indult két új kiállítása, a TRASH OR ART? és a BENTRES SZTÉLÉ továbbra is várja a látogatókat. Ehhez kapcsolódóan bővül a galéria programtára, hogy a gyerekek, fiatalok és családjuk minél több oldalról megismerjék a feldolgozott témákat.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A TRASH OR ART? című kiállítás a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum művészoktatóinak és diákjainak hulladékból készült alkotásait mutatja be. A környezetszennyezés és az újrahasznosítás olyan kifejezések, melyekkel nap mint nap találkozunk, de kérdés, hogy ezek csupán üres szavak maradnak számunkra vagy a mindennapokban is felismerjük a jelentőségüket. A szokatlan, gondolatébresztő tárlat kiváló lehetőséget biztosít a diákoknak, hogy ráébredjenek arra, hogy a tisztább, élhetőbb bolygóért a változásokat saját környezetünkben érdemes kezdeni.

Február hónaptól ehhez kapcsolódóan három különböző interaktív foglalkozás kérhető iskolai osztályok számára, egyet pedig egyéni látogatók is kipróbálhatnak. Megtekinthető továbbá a Deák17 Galéria és a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Egyiptomi Bizottsága közös időszaki kiállítása, mely egy óegyiptomi emlék, a BENTRES SZTÉLÉ néven ismert kőtábla történetét járja körül, ami a démontól megszállt Bentres királylány csodálatos gyógyulásának legendáját meséli el. A farsangi időszakban a Galéria az ókori Egyiptom felé tesz képzeletbeli utazást, és a kiállításhoz kapcsolódóan egy különleges télűző programra hívja meg a családokat.

Foglalkozások

Szemét más szemmel / Osztályfoglalkozás
7-12 éves korig

A foglalkozáson a diákok hulladék felhasználásával különböző alkotásokat készíthetnek, és játékos formában kerülhetnek közelebb az újrafelhasználáshoz, aminek hatására környezettudatosabban láthatják környezetüket.

deák17 galéria

Időigény: 75 perc
További információ:
https://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/szemet-mas-szemmel/

Egyiknek szemét, másiknak kincs / Osztályfoglalkozás
10-15 éves korig

A diákok a foglalkozáson kidobásra ítélt hulladékból designtárgyakat készíthetnek, melyhez egy otthonról hozott, előzetesen elöblített tejes vagy gyümölcsleves dobozt hozhatnak magukkal.

deák17 galéria

Időigény: 75 perc
További információ:
https://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/egyiknek-szemet-masiknak-kincs/

Don’t waste – make art! / Osztályfoglalkozás
14-18 éves korig

Az interaktív foglalkozáson a diákok játékosan ismerkedhetnek meg az upcycling art, azaz a kreatív újrafelhasználás fogalmával, az újrahasznosítással, a megújuló energiaforrásokkal és a szelektív hulladékgyűjtés mikéntjével. A foglalkozás során David Attenborough, Jane Goodall és Peter Wohlleben gondolataiból kiindulva csoportos projektmunkát (fotókat, installációt vagy akár öltözéket) készíthetnek hulladékanyagokból és a kiállítás alkotásaihoz kapcsolódva.

deák17 galéria

Időigény: 60 perc
További információ:
https://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/dont-waste-it-make-art/

Dobozfoglalkozás / Egyéni látogatóknak
4-100 éves korig

A kiállítás során a látogatók maguk is kipróbálhatják magukat az upcycling artban, és papírhulladék felhasználásával készíthetnek különböző tárgyakat vagy papírkollázst.

deák17 galéria

Időigény: 45 perc
További információ:
https://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/dobozfoglalkozas/

Programok

Ó, Fáraó! – Óegyiptomi farsangozás / Családi délelőtt a BENTRES SZTÉLÉ kiállításhoz kapcsolódóan
2022. 02. 05. 10.00 – 13.00

Egy izgalmas ismeretterjesztő előadás keretében a gyerekek megismerkedhetnek a fáraók korával, megtudhatják, hogyan gondolkoztak őseink a szellemvilágról, és mit tettek azért, hogy szerencsések és a túlvilágon is boldogok legyenek. Ezt követően közös alkotómunka keretében ki-ki elkészítheti a saját óegyiptomi farsangi álarcát és mindenféle rossz ellen védelmező amulettét is.
Korosztály: a programot a 6-12 éves korosztály számára ajánljuk
További információ:
https://www.deak17galeria.hu/programok/o-farao-oegyiptomi-farsangozas/

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32