fbpx

Egy új kuflis kötet és egy játék

Az IBBY- Év Gyerekkönyv Írója díjas Dániel András kuflijai egy ország szívébe lopták be magukat. A három mozifilm, három lapozó és tizenhét mesekönyv után megjelent egy új kötet, benne az elhagyatott rét legújabb történeteivel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Továbbá hamarosan érkezik a közönségkedvenc Kufli-mesék sorozathoz kapcsolódó játék is, mellyel újrajátszhatók a legkedvesebb kuflis történetek.

Dániel András népszerű kufli-köteteti sok tekintetben egyedülállóak a gyerekkönyvek birodalmában: az író-illusztrátor egy olyan univerzumot hozott létre, ahol minden a feje tetején áll, és az olvasó (a szerzővel együtt) maximálisan engedheti szárnyalni a képzeletét. A kuflik rendhagyó mesehősök, akik hasonlóképpen rendhagyó, gyakran abszurd kalandokba keverednek. A kuflik fantáziavilágában a legképtelenebbnek tűnő dolgok is megtörténhetnek. Dániel András Kuflik-sorozata kötetről kötetre bizonyítja, hogy kreativitásának valóban nincsenek határai, és mindig valami egészen váratlan, új történettel tud előrukkolni. Az ovis korosztályt és szüleiket is elvarázsoló kuflikkal a most megjelent 18. kötet mellett már nem csak könyvben, lapozóban, hanem mozifilmben, DVD-n, hangoskönyvekben és számtalan játék és társas formájában is találkozhatunk.

Dániel András: A kuflik és a vándorkaktusz

A legújabb kötetben különleges vendég érkezik a kuflikhoz: a vándorkaktusz, aki bejárta az egész világot! Nagyon sok szép helyen megfordult már, mégis nagy élmény neki, amikor új barátai, a kuflik körbevezetik az Elhagyatott Réten, és megmutogatják neki a kedvenc helyeiket. Amikor a kaktusz bejelenti, hogy továbbáll, a kuflik nagyszabású búcsúestet rendeznek neki. Nagyban folyik az ünneplés, amikor váratlanul kiderül, hogy nem csak kedves vendégüktől kell elbúcsúzniuk. Vajon melyik szereplő csap fel világutazónak? A kötet második meséjéből ez is kiderül.

kufli

A semmivel össze nem hasonlítható egyedi Dániel András-humor egyaránt megtalálja a felnőtteket és a gyerekeket is a most megjelent A kuflik és a vándorkaktusz című kötetben. A könyv 3 éven felülieknek szól.

Meséljetek, kuflik! játék

A különleges és fantáziadús legújabb kuflijáték egy hét kuflis történetet is tartalmazó mesemondó-készlet az egész család számára, mely Dániel András kuflis meséi nyomán készült. Segítségével újrajátszhatók a kedvenc kuflis kalandok, és ezen kívül végtelen történet elmesélésére ad lehetőséget, miközben végtelenül szórakoztató is. A Meséljetek, kuflik!-nak nincsenek igazi, kötött szabályai, a játékosok együtt alakítják közös élményt.

kufli

A játék a dobozban található a szereplők, díszletek és kellékek elhelyezésével indul, a játékdoboz teteje háttérként, míg a doboz alja színpadként szolgál. A kiválasztott mese közös elolvasása, majd a szereplők, kellékek, háttér kiválasztása után indulhat a játék. A meséket tartalmazó füzet lapjainak szélén színessel írt segítség is található a darab eljátszáshoz, melyben nem kell szó szerint felmondani a szöveget, sőt újabb és újabb szórakoztató kuflis történeteket találhatunk ki. A Meséljetek kuflik! játékosan fejleszti az óvodások és kisiskolások önkifejező készségét.

A játék 4 éves kortól az egész családnak szól. 2-8 játékos játszhatja, a játékidő körülbelül 30 perc.

Képek és szöveg forrása: Pagony Kiadó

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32