fbpx

Szilárd – Na, ez az!

Április 8-án jelenik meg Balanyi Szilárd 4. nagylemeze, ami a Szilárd - Na, ez az címet kapta. Az albumon szereplő barátok, költők, írók, előadók mind boldogan mondtak igent a közös munkára.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Többek között, Kemény Zsófi, Lackfi János, Grecsó Krisztián, Szabó T. Anna, Kardos-Horváth Janó, Bodor Áron, valamint Galambos Dorina, Kiss Flóra, Schloblocher Barbara, Sándor-Schmidt Barbara.

A hangszereken is fantasztikus csapat állt össze, Pásztor Sámuel, Madarász Gábor, Paczári Viktor, Bátor Bence személyében. Mindezek mellett a lemez elkészítésének folyamatát és az ezzel járó gondolatokat, érzéseket rögzítették, így a hanganyag mellé egy a kulisszák mögé betekintést adó dokumentumfilm is készült. Ezzel is megőrizve ezt a csodálatos emléket.

Fotó: sinco

Ez az album tulajdonképpen a régmúlt és az elmúlt évek együttes érzelmi lenyomata. Mostanra, de már egy évvel korábbra is igaz, a közösségben való létezésre és munkára borzasztóan megnőtt az igény. Mindenkibe rengeteg mondanivaló szorult, és a film remek alkalom volt arra, hogy ezeket összegezve, a
zanzát felhasználva, egy lenyomatot készítsen a jelenről a jövő számára. Költők és zenészek szellemi tűzfészke (fazeka, tűzhelye, stb.) lett a SZILÁRD – NA, EZ AZ! c. album, illetve az ennek létrejöttét dokumentáló film. A filmet Bátori Gábor készítette.

A borítón látható rajz arra utal, hogy minden dal Szilárd zongoráján született, onnan indult útnak, ez mindennek az eredője. A sok magányosan eltöltött délelőtt ihlette dalkezdemény bölcsője.

Szilárd - Na, ez az!

Ahogy írtuk, Szilárd, rengeteg barátot, költőt, zenészt hívott össze a közös munkára, ők így vélekednek a folyamatról:

“Engem mindig az érdekel, hogy valahogy feszítsük szét a kereteket. Az, hogy most itt ülünk az asztalnál, tévébe beszélünk, villamosokon, ez mind annak köszönhető, hogy voltak, olyan őrült feltalálók, hősök, művészek, akik másképp akarták csinálni a dolgokat.” (Kardos-Horváth János)

„…ez nagyon tömény. Szeretem a tömény zenéket, mert annyi a híg zene. Úgyhogy szeretem, hogy megáll benne a kés és van atmoszférája.” (Lackfi János)

“Imádok a Szilárddal dolgozni, mert ahhoz képest, hogy egyébként maximalista és mindent nagyon igényesre szeret elkészíteni, legyen szó akár egy videóklipről vagy magukról a dalokról, ahhoz képest halál nyugodt. Meg mérleg, mint apám. Lehet azért bír ennyire.” (Galambos Dorina)

“Szilárd felfedte a titkos gondolatait és vágyait.” (Kemény Zsófi)

“A metálhörgés maradhat? Zseni volt, nagyon-nagyon jó volt, én örülök, hogy a részese lehettem, végre kicsit kiszabadultam a komfortzónámból.” (Lábas Viki)

Április 13-án a Három Holló Kávéházban pedig egy közösségtalálkozó keretein belül összejövünk az alkotókkal egy közös filmpremierre, beszélgetésre. Jegyek itt elérhetők.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32